• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sekmadienį, gegužės 22 d. pasibaigusiame 64-jame tarptautiniame Kanų kino festivalyje paskelbti metų geriausieji. Prestižiškiausią „Auksinės palmės šakelės“ apdovanojimą už juostą „Gyvybės medis“ (The Tree of Life) pelnė amerikiečių režisierius Terrence'as Malickas ‒ rašo deccanherald.com.

REKLAMA
REKLAMA

Istorinės dramos veiksmas nukelia į 1950-uosius, siužete pasakojama apie vyriausiojo iš šalies vidurio vakaruose gyvenančios šeimos sūnų likimą. Jis bando rasti atsakymus į klausimą, kokia yra gyvenimo prasmė, suprasti savo santykį su Dievu. Filme pagrindinius vaidmenis atlieka Bradas Pittas, Seanas Pennas ir Jessisa Chastain.

REKLAMA

Režisieriaus T. Malicko teigimu, toks scenarijus, kuriuo per 2 val. ir 18 min. būtų įmanoma perteikti  visą žmogaus gyvenimą jo galvoje vystėsi 30 metų.

Geriausio režisieriaus apdovanojimą už filmą „Drive“ pelnė danų kino kūrėjas Nicholasas Windingas Refnas. Už dramos „Footnote“ scenarijų geriausio scenaristo apdovanojimą gavo Josephas Cedaras iš Izrealio.

Apdovanojimą už geriausią moters vaidmenį filme „Melancholija“ pelnė Kristen Dunst. Lietuvių kilmės režisieriaus filmo „The Artist“ pagrindinio vaidmens atlikėjas Jeanas Dujardinas pelnė apdovanojimą už geriausią vyro vaidmenį.

REKLAMA
REKLAMA

Specialus žiūri prizas už filmą „Polisse“ atiteko prancūzų režisierei Maiwenn Le Besco, o didyjį prizą pasidalino du filmai ‒ turkų režisieriaus Nuri Bilge'o Ceylano „One upon a time in Anatolia“ ir brolių Jean'o Pierro bei Luco Dardennų „The Kid with a Bike“.

Į 64-ojo tarptautinio Kanų kino festivalio konkursinę programą buvo įtrauktas 21 filmas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų