REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

AlmanachasPoezijos pavasaris 2011“ – tikroji poezijos istorija. Šiemet tai – 47–asis rinkinys (sud. Erika Drungytė). Kaip ir kasmet almanachas pristato ne tik poezijos senbuvius (tokius kaip Marcelijus Martinaitis, Tomas Venclova, Leonardas Gutauskas ir kt.), bet ir debiutuojančių jaunųjų poetų eilių, kuriose ryški naujų estetikos bei poetinės raiškos formų paieška. Greta lietuvių autorių, patvirtindami tarptautinį „Poezijos Pavasario“ festivalio mastą, almanache publikuojami užsienio poetai: garsus ir pripažintas lenkų autorius Roman Honet, slovakų poetas ir literatūros kritikas Marián Milčák, ukrainiečių poetė, vertėja ir literatūrologė Marijana Kijanovksa ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

„Poezijos pavasaris 2011“ / sudarytoja Erika Drungytė. – Vilnius: Vaga, 2011. – 336 p. Viršelio ir kompaktinės plokštelės dailininkas Ramūnas Čeponis

REKLAMA

Šių metų almanacho sudarytoja – Lietuvos poezijos padangėje puikiai žinoma, o ir pačiuose ankstesnių metų almanachuose publikuota poetė ir literatūros kritikė Erika Drungytė. Klaipėdos universitete studijavo lietuvių filologiją ir režisūrą, 2002–aisiais  Vytauto Didžiojo universitete apgynė daktaro disertaciją. Autorė rengia radijo literatūrines laidas, organizuoja susitikimus su rašytojais, verčia grožinę bei mokslinę literatūrą iš latvių ir lenkų kalbų, publikuoja naujų poezijos knygų recenzijas.

Knygoje dera keletas žanrų – poezija papildoma „Ledo fotogramomis“, kurias sukūrė Alis Balbierius – žymus poetas, eseistas, fotografas. Be to, jau ketvirti metai almanachą papildo kompaktinė plokštelė, parengta literatūrologo Virginijaus Gasiliūno. Čia skamba 2011–ųjų almanacho puslapiuose publikuotų eilių autorių balsai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų