REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

SEB bankas Lietuvos finansų rinkoje pristato naujovę – finansinių paslaugų planus privatiems klientams. Už fiksuotą mėnesinį mokestį siūloma atlikti neribotą skaičių pervedimų internetu į visas įmonių ir asmenų sąskaitas SEB banke, naudotis banko debeto arba kredito kortelė, už kurią nebus taikomas metinis mokestis.

REKLAMA
REKLAMA

Klientai galės pasirinkti vieną iš keturių paslaugų planų, priklausomai nuo jų  plano mėnesio mokestis yra nuo 5 iki 15 litų.

REKLAMA

„Paslaugų planus sukūrėme išnagrinėję mūsų banko klientų poreikius ir lūkesčius, kuriuos patvirtino ir gyventojų nuomonės tyrimai. Klientai pasigesdavo tokių finansinių sprendimų, kurie padėtų jiems ne tik patogiai tvarkyti savo kasdienius finansus, bet ir suteiktų daugiau galimybių ir laisvės. Pristatydami šią naują paslaugą, pirmiausia galvojame apie tuos žmones, kurie internetu jau ir šiandien atlieka nemažai pinigų pervedimų, tačiau apriboja save dėl to, kad už kiekvieną lėšų pervedimą iki šiol reikėdavo mokėti atskirai,“ – teigė  SEB banko prezidento pavaduotojas, Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Virginijus Doveika.

REKLAMA
REKLAMA

SEB banko užsakymu balandžio mėnesį atliktas tyrimas parodė, kad šalies gyventojai, lėšas pervesdami internetu, dažniausia atsiskaito už komunalines, telekomunikacijų, draudimo paslaugas, taip pat tokiu būdu moka paskolų įmokas. Tuo tarpu mokėdami neperiodines įmokas arba atsiskaitydami tarpusavyje, pavyzdžiui, už bendrus pirkinius, kuomet už viską moka vienas žmogus, gyventojai elektroninę erdvę naudoja retai – dažniau atsiskaito grynaisiais pinigais.

Pasak V. Doveikos, Lietuvoje dar nėra tradicijos tarpusavyje už įvairius smulkesnius pirkinius ar bendras pramogas atsiskaityti naudojantis elektroninės bankininkystės paslaugomis. Tačiau gyventojų nuomonės tyrimas parodė, kad didelė dalis – 44 proc. respondentų – svarstytų galimybę daugiau įvairių pinigų pervedimų atlikti internetu, jei tam būtų sudarytos palankesnės finansinės sąlygos. Kaip pagrindinius tokio atsiskaitymo būdo privalumus gyventojai nurodo eilių išvengimą (43 proc. respondentų), operacijos atlikimo greitį (35 proc.) ir galimybę sumokėti reikiamą sumą bet kurioje vietoje patogiu laiku (32 proc.).

„Iš tiesų už daugelį prekių ir paslaugų Lietuvoje jau šiandien galima atsiskaityti pervedant pinigus internetu. Lanksčios ir patrauklios sąlygos, kurias siūlo bankas, turėtų paskatinti žmones dažniau naudotis elektroninės bankininkystės paslaugomis ir internetu mokėti daugiau įvairių įmokų“, – pastebi V. Doveika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų