REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskelbti konkurso metų variklis „Metų variklis 2011“ nugalėtojai. Šio tarptautinio konkurso komisijoje buvo 76 automobilių žurnalistai iš 36 valstybių.

REKLAMA
REKLAMA

Absoliučiu konkurso „Metų variklis 2011“ nugalėtoju tapo kompanijos „Fiat“ sukurtas 0,85 litro darbo tūrio motoras „TwinAir“. Be pergalės absoliučioje įskaitoje jis skynė laurus „žaliausio“ variklio, metų naujienos ir variklių iki 1 l. darbo tūrio kategorijose.

REKLAMA

Kategorijoje virš 4 litrų darbo tūrio ir sportinių variklių grupėje triumfavo 4,5 litro darbo tūrio „Ferrari“ V8, kuris montuojamas į „458 Italia“ modelį. Kategorijoje tarp litro ir 1,4 l. darbo tūrio pergalę užsitikrino „Volkswagen“ 1,4 l. darbo tūrio variklis su turbina ir mechaniniu kompresoriumi. Grupėje tarp 1,4 ir 1,8 litro laimėjo 1,6 l. bendras „PSA“ ir „BMW“ kūrinys montuojamas į „Mini“ ir į „PSA“ modelius.

1,8-2 l. kategorijoje laimėjo „BMW“ dviejų litrų turbodyzelis, 2,5-3 l. kategorijoje laimėjo 3 l. darbo tūrio „BMW“ „twin-turbo“ dyzelis, 3-4 l. grupėje laurus skynė „BMW M3“ V8 variklis. 2-2,5 l. darbo tūrio grupėje nugalėjo penkių cilindrų „Audi RS“ motoras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų