REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausių moterims skirto apatinio trikotažo gamintojų atstovai tikina, kad dailiosios lyties atstovių krūtys – mažiausiai vienu dydžiu didesnės, nei anksčiau. Kas lemia tokį apvalumų didėjimą?

REKLAMA
REKLAMA

Nutukimas – įtikinamiausias atsakymas.

„Antsvoris prie krūtų „limpa“ taip pat kaip prie šlaunų ar sėdmenų. XXI amžius – nutukimo epidemijos laikas, tad toks krūtų didėjimas nestebina“,- pasakoja krūtų vėžio gydytojas-profesorius.

REKLAMA

Kaip bebūtų, yra daugybė lieknų moterų, kurioms minėta išvada netinka.

Moterų sveikatos ir hormonų sistemos specialistė teigia: „Žinoma, kalbame ne tik apie nutukimą ir antsvorį. Apskritai didėja dailiosios lyties atstovių krūtų audiniai. Kodėl? O gi kaltas estrogenas – moteriškas lytinis hormonas. Tai jis keičia merginų kūno formas brendimo metu“.

Gydytoja pridūrė, kad šiandieninės merginos/moterys yra pirmoji kontraceptinių tablečių karta. Beje, nėštumas ir maitinimas krūtimi turi teigiamą poveikį – tai kontroliuoja hormonus, stimuliuojančius naujų ląstelių augimą krūtyse.

REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai nerimauti verta dėl pesticidų, plastiko ir kosmetikos. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į dezodorantuose, dekoratyvinėje kosmetikoje bei kremuose naudojamą ksenoestrogeną (E310).

„Šias priemones tepame tiesiai ant savo kūno, dažnai – ant krūtų. Oda greitai absorbuoja chemikalus, o šie keičia mūsų hormonus, kūną...“

Gydytoja pridūrė, kad labai svarbu judėti ir sveikai gyventi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų