REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, susitikusi su Šiaurės šalių, Lenkijos ir Baltijos valstybių parlamentų gynybos komitetų atstovais, pasidžiaugė, kad tokio formato susitikimas, kuriame dalyvauja ir Šiaurės šalių, ir Lenkijos atstovai, pirmą kartą rengiamas Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš nuoširdžiai tikiuosi, kad tokiu formatu susitikimai vyks ir toliau. Mūsų šalys yra labai susijusios - ypač gynybos srityje, todėl gynybos be jūsų kaimynystės neįmanoma net įsivaizduoti", - sakė R. Juknevičienė.

REKLAMA

Ministrė svečiams pristatė Lietuvos gynybos politikos prioritetus, kalbėjo apie NATO matomumo Baltijos regione svarbą, pabrėždama NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse ir Baltijos šalių siekį, kad ši misija taptų nuolatine.

Pasak R. Juknevičienės, Lietuva didelį dėmesį skiria šiais ir kitais metais suplanuotoms Baltijos šalyse vyksiančioms NATO ir regiono pratyboms "Gintarinė viltis", "Baltijos šeimininkas", "Kardo kirtis", demonstruojančioms bendradarbiavimą su partnerėmis ir NATO solidarumą.

REKLAMA
REKLAMA

Ministrė pabrėžė siekį stiprinti Baltijos ir Šiaurės šalių bendradarbiavimą per bendrą projektų įgyvendinimą, patirties dalijimąsi ir bendrų pratybų rengimą, kalbėjo apie Lietuvos bendradarbiavimą su Lenkija, strategine šalies partnere saugumo srityje, Lietuvos paramą Rytų Europos šalims, ypač toms, kurios siekia narytės NATO ir Europos Sąjungoje.

Iki šiol tokiuose susitikimuose dalyvaudavo tik Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetų nariai iš Baltijos valstybių ir jie rotacijos principu vykdavo vis kitoje Baltijos šalyje. Praėjusiais metais vykusiame susitikime Estijoje buvo nuspręsta į susitikimus kviesti Šiaurės šalių bei Lenkijos atstovus.

Po susitikimo Krašto apsaugos ministerijoje svečiai išvyko į Seimą, kur susitiko su Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų