REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norintys ja pasinaudoti gyventojai galės rinktis – patiems organizuoti būsto renovavimą ar patikėti jį savivaldybės įmonei.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak vyriausybės, reorganizavus darbų pirkimus būsto renovavimas galėtų kainuoti mažiau.

Kaip praneša „Panorama“, energetikų miestą anksčiau šildydavo atominė jėgainė, dabar vamzdžiais šiluma iš pastatytos katilinės Visagine keliauja atgal į uždarytą jėgainę.

REKLAMA

Tačiau, pasak Visagino valdžios, šildymo sistema buvo sureguliuota per dideliam šilumos kiekiui, todėl gyventojų būstai suvartodavo itin daug šilumos. Atvira šildymo sistema bus keičiama į uždarą, be to daugiabučių renovavimo projektas taps alternatyva dabar   veikiančiai daugiabučių modernizavimo programai.

„Norime išbandyti papildomą valdymo būdą, kai viena savivaldybės paskirta įmonė ar tai būtų Visagino būsto įmonė, ar kokia kita įmonė galėtų tiems namams, tom bendrijom, kurios norėtų tokią įmonę samdyti galėtų padėti realizuoti visus renovacijos projektus“, – prasidedant renovavimo projektui sakė Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybei organizuojant daugiabučių renovavimą, gyventojams nebereikės rūpintis rangovais, darbų kokybe, o būsto renovavimas esą kainuos mažiau.

Dviem šimtams daugiabučių modernizuoti reikės apie dviejų šimtų milijonų litų. Tam skirtos europinės, elektrinės uždarymo programos lėšos ir penkiolika procentų valstybės paramos. Visagino vadovai tiksi, kad renovaciją paspartės ir jei Vyriausybė greičiau apsispręs padidinti kompensuojamą renovavimo dalį.

Visagino energetinio efektyvumo didinimo programa liepą bus pateikta svarstyti gyventojams.

Zina Paškevičienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų