REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nauja Rusijos religinė sekta garbina šalies premjerą Vladimirą Putiną kaip persikūnijusį apaštalą Paulių.Jie teigia, kad Rusijos premjero karjeros eiga atitinka šv. Pauliaus gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA

Sekta yra įsikūrusi šalia Nižnij Novgorodo, jai vadovauja Motušė Fotina – buvusi kalinė, taip pat dirbusi vietiniame geležinkelyje.

REKLAMA

„Pagal Bibliją apaštalas Paulius iš pradžių buvo kariuomenės vadas ir persekiojo krikščionis, – sakė sektos įkūrėja savaitraščiui „Sobesednik“, kurį cituoja AFP. – V. Putinas, dirbdamas KGB, taip pat užsiėmė ne visai teisingais dalykais.“

Pasak moters, šv. Paulius vėliau ėmė skleisti Evangeliją. O V. Putinas, anot Motušės Fotinos, kai tapo prezidentu, buvo pripildytas šventos dvasios ir pradėjo sumaniai vadovauti savo šalies žmonėms.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitraštis nerašo, kiek narių turi ši sekta, bet publikuoja interviu su V. Putino atstovu spaudai, kuriame šis reiškia nuostabą dėl tokio premjero asmenybės kulto kūrimo.

„Pirmą kartą girdžiu apie tokią religinę grupę, – sakė Dmitrijus Peskovas. – Įspūdinga, kad jie taip gerai vertina premjero darbą.“

„Bet aš norėčiau priminti vieną iš Dievo įsakymų: negarbinti netikrų dievų“, – kalbėjo D. Peskovas.

Įvairios Rusijos grupės ir organizacijos kartas nuo karto viešumoje rodo V. Putino pripažinimo ir garbinimo ženklus.

V. Putinas buvo pop dainų, degtinės prekės ženklų ir pan. herojumi. Tačiau kaip atsargiai užsimena D. Peskovas, premjeras tuo nebuvo ypatingai sužavėtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų