REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Daugelis aiktelėjo iš nuostabos pamatę naujosios Britanijos princesės vestuvinę suknelę jai žengiant Vestminsterio abatija, tačiau labiausiai suglumo Isabella Orsini, pamačiusi princo Williamo žmonos suknelę, sukurtą Sarah Burton. Italų ministro pirmininko Silvio Berlusconi krikštaduktė, prieš kelerius metus ištekėjusi už Princo Edouard De Ligne, vilkėjo bemaž tokią pačią suknelę, kaip praėjusį mėnesį Kate Middleton. „DailyMail“ korespondentė Tamara Abraham teigia, kad karališkoji vestuvinė suknelė gali būti plagiatas.

REKLAMA
REKLAMA

 

I. Orsini (nuotr.scanpix)I. Orsini (nuotr.scanpix)

Nors Isabellos suknelę kūrėkitas dizaineris, Gerald Watelet, tarp jų buvo labai daug panašumų, pradedant nėriniuotomis rankovėmis ir baigiant galvos apdangalu. Princesių panašumą dar labiau pabrėžė panašios figūros, rudi plaukai ir deimantiniai galvos papuošalai.

REKLAMA

 

Panašumas toks ryškus, kad daugelis laikraščių ir žurnalų Vokietijoje, Belgijoje, Prancūzijoje ir Italijoje Kate suknelę pavadino plagiatu, daug kur šmėžuoja antraštės „Kate – plagiatorė“.Pati Orisini, 36 metų aktorė, neturi jokių pretenzijų, bet žiūrėdama į savo ir Kate vestuvines nuotraukas ji pripažįsta, kad panašumas yra nepaneigiamas. „Kai Kembridžo hercogienė žengė į bažnyčią, pamaniau, kad tai mano suknelės kopija, – sakė Isabella žurnalui „Novella 2000“. – Visgi tai reiškia, kad Kate Middleton turi labai gerą skonį“.

REKLAMA
REKLAMA

K. Middleton ir princas Wiljamas (nuotr. Scanpix)K. Middleton ir princas Wiljamas (nuotr. Scanpix)

Tiek K. Middleton, tiek I. Orsini galvos apdangalai labai panašūs į Monako princesės, Grace Kelly diademą 1956 metų vestuvėse.„Net ir suknelė turi panašumų“, – pripažįsta žurnalo „Tu ir tavo vestuvės“ redaktorė Miranda Eason. Taigi, galima teigti kad abi merginos sėmėsi idėjų iš Grace Kelly vestuvių. Pavyzdžiui, Kate diademos dizainas yra neabejotinai pasiskolintas iš Grace vestuvių laikų

I. Orsini (nuotr.scanpix)I. Orsini (nuotr.scanpix)

Kita vertus, galima įžvelgti ir skirtumų. Jeigu rankovės, dekoltė sritis ir korsetas yra labai panašūs, tai sijonai – skiriasi. Skirtingai nuo Isabellos, Kate plaukų šukuosena buvo kitokio stiliaus.

K. Middleton (nuotr. Scanpix)K. Middleton (nuotr. Scanpix)

Dar vienas ryškus skirtumas tas, kad karališkosios vestuvės tapo dešimtmečio švente, kurią tiesiogiai stebėjo milijonai žmonių, tuo tarpu Orsini vestuvės buvo kiek kuklesnės. Princesės vestuvėse dalyvavo vos keli šimtai žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų