• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionais antrus metus paeiliui tapo Klaipėdos „Žemaitijos dragūno“ rankininkai, kurie finalo serijoje iki trijų pergalių sausu rezultatu - 3:0 įveikė amžinus savo varžovus - Kauno „Lūšies“ rankininkus. Klaipėdiečiai triumfu džiaugėsi savo žiūrovų akivaizdoje Klaipėdoje - trečiąsias ir auksines finalo serijos rungtynes laimėję 3 įvarčių persvara - 30:27.

REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad pirmojoje dvikovoje, vykusioje Klaipėdoje, pergalę po atkaklios kovos rezultatu 36:32 (18:12) išplėšė „Žemaitijos dragūnas“, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA

Antroji dvikova Kaune buvo kur kas dramatiškesnė, pareikalavusi net baudinių serijos. Visgi, rezultatu 35:33 pergalę vėl šventė klaipėdiečiai (pagrindinis laikas baigėsi lygiosiomis 33:33 (19:17).

Ne ką mažiau įtemptos buvo ir trečiosios finalo serijos rungtynės - pirmąjį kėlinį, kai tik klaipėdiečiai įsiverždavo 1-2 įvarčiais į priekį, tuoj pat spurtuodavo ir rezultatą išlygindavo „Lūšies“ rankininkai.

Klaipėdiečiai pirmąjį kėlinį laimėjo vos vieno įvarčio persvara - 15:14.

Antrąjį kėlinį „Lūšies“ atstovai pradėjo užtikrintai ir po poros minučių minimalia persvara buvo priekyje - 16:15, tačiau tai buvo pirmas ir paskutinis kartas, kuomet svečiai galėjo pajusti pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA

Iki rungtynių pabaigos likus 15 minučių rezultatss dar buvo lygus - 23:23, tačiau netrukus aikštės šeimininkai sužaidė įspūdingą atkarpą 5:0 ir išsiveržė į priekį - 28:23.

Jau Klaipėdos ekipos sirgaliai atsipalaidavo ir mąstė tik apie pergalę, tačiau kauniečiai nesiruošė pakelti baltos vėliavos ir sugebėjo sukeltį įtampą - likus mažiau nei 4 minutėms „Žemaitijos dragūno“ persvara buvo vos 1 įvartis - 28:27. Tačiau sėkmingai ir kietai sužaista rungtynių pabaiga klaipėdiečiams leido džiaugtis čempionų titulais. Rungtynių pabaigoje neatlaikė „Lūšies“ lyderio Vaido Drevinsko nervai - jis buvo diskvalifikuotas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netrukus suskambo čempionų dainos ir pergalės šokiai. Tai ne pirmas šį sezoną iškovotas svarbus „Žemaitijos dragūno“ titulas - šiemet antrus metus paeiliui jie tapo ir LRT Didžiosios taurės laimėtojais. Kauno „Lūšies“ rankininkai Lietuvos rankinio lygos (LRL) pirmanybėse pernai taip pat buvo antri.

Statistika:

„Žemaitijos dragūnas“ - „Lūšis“ - 30:27 (15:14).

„Žemaitijos dragūnas“: Arūnas Šrederis - 8 įvarčiai, Remigijus Vaičikauskas - 5 (2 iš 7 m), Gražvydas Juška - 4, Karolis Stropus - 3, Gediminas Vaitkus - 3, Darius Jasinskas - 3, Tadas Stankevičius - 2.

REKLAMA

„Lūšis“: Petras Očikas - 8 (1), Mindaugas Mažeika - 5, Lukas Kalasauskas - 5, Vaidas Drevinskas - 4 (1), Saulius Katkevičius - 2, Saulius Chatkevičius - 2, Egidijus Morkūnas - 2, Modestas Natys - 1.

2 min. iš aikštės po kartą buvo pašalinti du „Žemaitijos dragūno“ žaidėjai: Karolis Stropus, Gediminas Vaitkus, Remigijus Vaičikauskas ir Jonas Truchanovičius, „Lūšies“ gretose po kartą: Egidijus Morkūnas, Modestas Natys ir Mindaugas Mažeika, du kartus - Lukas Kalasauskas.

„Žaidėjai važinės limuzinu“

Artūras JUŠKĖNAS, „Žemaitijos dragūno“ treneris:

Finalo serija pareikalavo itin daug jėgų ir ištvermės. Pirmos finalo rungtynės buvo gal šiek tiek lengvesnės, o kitos dvejos - itin įtemptos. Šių rungtynių pabaiga dar kartą parodė, kad negalima anksčiau laiko džiaugtis pergale, vienu metu turėjome 5 įvarčių persvarą, tačiau varžovai sugebėjo garbingai sužaisti iki pat paskutinės sekundės. Kauniečiai gerokai patampė mūsų nervus ir įrodė, kad atsipalaiduoti negalime nė sekundės. Nepaisant to, mano ekipos žaidėjai nusipelnė pačių gražiausių žodžių, jie kovojo negailėdami jėgų.

REKLAMA

Ši pergalė - tai šventė visam Klaipėdos miestui. Esu labai dėkingas savo gimtojo miesto rankinio sirgaliams, kurie visuomet mus palaiko ir suteikia jėgų. O Klaipėdos valdžios norėčiau paprašyti, kad padėtų rankinio sportui. Šitie vyrai (pirštu rodo į naujai iškeptus čempionus, - aut. past.) tikri šaunuoliai, kovotojai iš didžiosios raidės, tačiau jiems reikia sudaryti sąlygas sportuoti profesionaliai, o ne ateiti į treniruotes po darbo. Jie profesionalai, tad turėtume juos palaikyti kaip profesionalus. Čempionai gali išsilakstyti, Klaipėda turėtų susimąstyti, ar jiems reikia čempionių ekipos, ar ne. Jei galėtume savo žaidėjams mokėti normalų atlygį, jie iš Lietuvos niekur nevažiuotų, jie yra savo miesto patriotai, tačiau jiems reikia žvelgti į ateitį, turėti iš ko pavalgyti, išlaikyti šeimas. Mano svajonė: ekipos branduolį išlaikyti kitam sezonui, norėtųsi Klaipėdai padovanoti dar ne vieną skambią pergalę ir garbingai sudalyvauti Europos taurės varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klausiate kaip švęsime? Tuoj atvažiuos ir žaidėjus išsiveš limuzinas. Tegul vyrai pasidžiaugia pergale ir pasijaučia tikrais čempionais, šiandien jie šito tikrai nusipelnė.

„Tikėjomės ilgesnės serijos“

Remigijus VAIČIKAUSKAS, „Žemaitijos dragūno“ kapitonas:

Atvirai pasakius, tikėjausi, kad finalo serija bus ilgesnė - reikės daugiau nei trijų varžybų. Prie mūsų pergalės prisidėjo nuostabus sirgalių palaikymas, taip pat mūsų pranašumas - ilgesnis žaidėjų suolelis. Reikia pripažinti ir tai, kad šioje finalo serijoje mus lydėjo sėkmė. „Lūšis“ ir mes - apylygės komandos, tą įrodė ir per visas serijos rungtynes tvyrojusi įtampa. Džiaugiuosi, kad apgynėme čempionų titulus. Tai itin maloni akimirka.

REKLAMA

„Norėjome bent vienos pergalės“

Antanas KATKEVIČIUS, Kauno „Lūšies“ vyr. treneris:

Antrame kėlinyje teisėjai raudoną kortelę skyrė mūsų pagrindiniam įvarčių autoriui Vaidui Drevinskui ir taip sutvarkė varžybų eigą. Labai apmaudu, kad darosi tokie dalykai. Kaip gali tikėtis laimėti, kai pašalinamas tavo komandos lyderis?

Žinoma, norėjome, kad finalo serija pakryptų kita eiga, tikėjomės iškovoti bent vieną pergalę, tačiau finalas - slidus dalykas. Laimėti tokią ilgą seriją, kuomet mūsų atsarginių žaidėjų suolelis daug trumpesnis, - sunkiai įsivaizduojamas reikalas. Nežadame nuleisti galvų, tikimės ateityje atsigriebti su kaupu.

REKLAMA

Kelias į finalą - skirtingas

Priminsime, kad abiems šioms ekipos reguliariajame LRL čempionate sekėsi skirtingai: „Žemaitijos dragūnas“ po reguliaraus čempionato dvikovų įsitvirtino pirmoje turnyrinės lentelės pozicijoje (14 pergalų, 1 lygiosios ir 3 pralaimėjimai; 29 taškai), o Kauno „Lūšis“ - liko vos septintoje vietoje (7 pergalės, 3 lygiosios, 8 pralaimėjimai; 17 taškų).

Nepaisant to, „Lūšis“ tvirtai kovėsi atkrintamosiose varžybose: ketvirtfinalyje serijoje iki dviejų pergalių rezultatu 2:1 įveikė reguliarajame čempionate antroje vietoje įsitvirtinusius Vilniaus „VHC Šviesa“ rankininkus. (Kauniečiai „VHC Šviesa“ ekipą išvykoje nugalėjo rezultatu 32:28(14:13), namuose turėjo susitaikyti su pralaimėjimu - 26:29 (13:13), o lemiamose rungtynėse Vilniuje „Lūšis“ varžovus palaužė rezultatu 27:22 (15:10).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pusfinalyje „Lūšis“ žaidė dar stabiliau - serijoje iki dvejų pergalių rezultatu 2:0 nugalėjo kitą sostinės ekipą - „HC Vilnius“. Pirmajame susitikime svečiuose laimėjo rezultatu 30:23 (16:12), o namuose varžovus įveikė 35:33 (14:17).

„Žemaitijos dragūno“ kelias į finalą buvo kiek lengvesnis - be suklūpimų. Ketvirtfinalyje dragūniečiai 2:0 palaužė Panevėžio HC „Grifas“ - KKSC ekipą (klaipėdiečiai namuose šventė pergalę 28:22 (13:11), o išvykoje jau sutriuškino varžovus - 35:20 (16:11).

Pajūrio rankininkai didesnio vargo neturėjo ir pusfinalio susitikimuose - 2:0 įveikė Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkus. Pirmasis susitikimas Klaipėdoje baigėsi - 34:22 (19:10), antrasis Alytuje - 23:28 (8:13).

REKLAMA

LRL bronza - alytiškiams

Priminsime, kad LRL bronzos medalius iškovojo ir savo klubo istoriją perrašė Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai. Alytiškiai serijoje iki dvejų pergalių - 2:1 palaužė daugkartinius šalies čempionus „HC Vilniaus“ rankininkus.

„Almeidos-Stronglaso“ rankininkai į geriausiųjų ekipų ketvertuką pateko tik po 15 metų pertraukos, o medaliais pasipuošė pirmą kartą istorijoje.

„HC Vilniui“ teko susitaikyti su nevilties nuotaikomis - jie šiemet akivaizdžiai tikėjosi medalių. „HC Vilnius“ per savo klubo istoriją dėl medalių kovojo daugybę kartų: du kartus (2007 ir 2008 metais) tapo vicečempionais, o 2006 ir 2009 metais jiems atiteko bronzos medaliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų