REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paprastai šokių aikštelėse gyvai savo kūrybą kartu pristatinėjantys Vidis ir Mario Basanov šį šeštadienį, gegužės 14‒ą Klaipėdos klube „Kiwi“ pasirodys didžėjų dueto amplua ir šokdins pagal kitų atlikėjų muziką, nors nepamirš ir savų ritmų, kuriuos pagyvins netikėtai prisijungti nusprendusi dainininkė Jazzu.

REKLAMA
REKLAMA

Didžėjavimas dviese ‒ galimybė nustebinti publiką ir save

Klaipėdiečiams tai bus pirma proga išgirsti atlikėjus didžėjaujant kartu. Nors Vidžiui tai ‒ kone kasdienybė, o Mario šiuose reikaluose taip pat ne naujokas, paprastai jie daro tai atskirai.

REKLAMA

„Kartu grojame vis dažniau. Ir mums tai vis labiau patinka. Man patiko visą laiką, bet Mario pastaruoju metu irgi „pagavo kablį“. Kartais jau net tenka ginčytis, kuriam teks daugiau laiko, dainų, o tuo pačiu ir klausytojų dėmesio prie pulto", ‒ apie darbą už pulto su kolega pasakojo Vidis.

Anot jo, lyginant su gyvu grojimu, didžėjavimo pranašumas yra galimybė varijuoti: grojant gyvai galima nustebinti nebent tik publiką, o didžėjaujant ‒ ir save patį.

REKLAMA
REKLAMA

„Skirtingose vietose ir skirtingose situacijose gali pagroti visiškai skirtingai, kad net savęs paklaustum, „Oho, negalvojau, kad šitas kūrinys gali duoti tokį efektą!“

Šeštadienio naktį kojoms ritmas diktuojamas bus ne tik senų kūrinių pagalba. Praėjusių metų pabaigoje bendrą debiutinį albumą „Changed“ išleidę atlikėjai pasirodymo metu pažadėjo sugroti ne tik svetimus kūrinius, bet ir savus naujus ir net pusfabrikačius ‒ dar net nebaigtus, gamybinėje stadijoje. Tad ne vienas užsukęs į klubą „Kiwi“ gali tapti ir pirmaisiais, išgirdusiais niekur negrotų kompozicijų, atvežtų tiesiai iš dueto studijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasirodymuose nutinka ir linksmų nuotykių

Netikėtumų gali pateikti ne tik atlikėjai, bet ir publika. Vieną kuriozišką atvejį Vidis prisiminė iš gastrolių su Mario po užsienio šalis.

„Metų pradžioje grojome Turkijoje. Galvojome, niekas ten mūsų nepažžįsta, atgrosim sau ramiai ir eisim kitą dieną apžiūrėti mečetės, pasimesti turguje, o po ‒ ilsėtis turkiškoje pirtyje“.

Tačiau įpusėjus pasirodymui, prisistatė pulkelis vietinių gerbėjų ir pasidomėjo, kiek dar jiems reikės laukti bene žinomiausio dueto kūrinio „I'll Be Gone“.

REKLAMA

„Vos radome muzikos krepšuose savo hitą, nes jau buvom pavargę jį groti didžėjiniuose pasirodymuose ir paslėpę nuo savęs ir kitų giliai giliai, ‒ teigė „Silence“ leidyklos galva,‒ Bet kai radome, buvome priversti sugroti net tris kartus ‒ vieną kartą per vidurį ir dukart pabaigoje. Kad išleistų namo...“

Populiariausius dueto kūrinius pagyvins Jazzu

Nelabai duetą norėjo išleisti ir iš beveik prieš du mėnesius klube „Kiwi“ įvykusio „Silence“ antrojo gimtadienio, kurio metu ant scenos Vidžiui bei M. Basanov talkino jų kūrinių balsai ‒ Giedrė, švedas Ernesto bei Jazzu. Tada plojimais išprašę dar keletos kūrinių, gerbėjai sulauks vokalinio pastiprinimo ir šeštadienį ‒ netikėtai prie dueto nusprendė prisijungti daininkė Jazzu, įdainuosianti žinomiausius dueto hitus. Ar pasirodymo metu nuskambės ir visai neseniai „ZIP FM“ pradėjęs suktis naujas trijulės kūrinys „Give It A Try“, Vidis nesiryžo atskleisti.

Svečius didžiojoje, „Ritmo“ salėje apšildys klubo rezidentas Uncle Roll, o „Melodijos“ salėje visą naktį prie pulto darbuosis nuolatinis šios erdvės šeimininkas DruGys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų