• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusi savaitė Lietuvos branduolinės energetikos sektoriuje buvo įdomi. Neveikiančioje Ignalinos atominėje jėgainėje tęsėsi galvų medžioklė ir pareigybių karuselė.

REKLAMA
REKLAMA

„Ekonomika.lt“ jau bene mėnesį publikuoja medžiagas, atskleidžiančias, kaip Ignalinos AE buvo plaunami pinigai. Sutapimas ar ne, bet prieš dvi savaites ten prasidėjo aukščiausias pareigas einančių asmenų karuselė.

REKLAMA

Pernai bene tris dešimtmečius IAE vadovavusį Viktorą Ševaldiną pakeitė Osvaldas Čiukšys, tuo metu jis ėjo jėgainės uždarymo priežiūros padalinio vadovo pareigas. V. Ševaldinui atiteko naujojo vadovo patarėjo vieta. O. Čiukšys ištvėrė tik metus: balandžio pabaigoje jį pakeitė Žilvinas Jurkšys, prieš tai pusę metų jėgainėje jis dirbo ekspertu, o buvusiam vadovui atiteko korporatyvinių reikalų direktoriaus kėdė.

Ž. Jurkšiui turbūt nepatiko V. Ševaldino patarimai ir šis netikėtai praėjusią savaitę jį atleido iš darbo. Iš darbo lėkė ir V. Ševaldino žmona Rasa, jėgainėje išdirbusi 20 metų. Tiesa, IAE teisinosi, kad sutuoktiniai buvo atleisti abiejų šalių susitarimu, bet R. Ševaldinas aiškino, kad žinia apie atleidimą buvo lyg perkūnas iš giedro dangaus. Visaginiečiai kalba, kad taip siekiama susidoroti su ilgamečiu IAE vadovu.

REKLAMA
REKLAMA

Po kelių dienų V. Ševaldino kėdėje įsitaisė Vaidas Skirmantas. Taip, tas pats, kuris prieš kelis mėnesius pasiprašė atleidžiamas iš STT Vilniaus valdybos vadovo posto, mat pasklido kalbos, jog jis dangstė neblaivius pareigūnus. Kritikos jam žėrė ir pati prezidentė.

Tad klausimas – ką branduolinės jėgainės vadovui gali patarti energetikos sektoriuje nedirbęs specialiųjų tarnybų darbuotojas? Ne paslaptis, kad jis puikiai išmano, kaip slepiami plaunami milijonai ir kiti nešvarūs darbeliai. Įdomu, šios žinios bus panaudotos ieškant dingusių IAE milijardų ar juos dar giliau užkapstant?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų