REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujųjų Panevėžio vadovų nuodėmių sąraše – Kelių eismo taisyklių pažeidimai ir Mokesčių inspekcijai pavėluotos pateikti finansinės ataskaitos. Tačiau Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažymos apie miesto vicemerų Petro Narkevičiaus, Gintaro Šileikio, administracijos direktorės Kristinos Vareikienės ir jos pavaduotojos Janinos Gaidžiūnaitės praeitį nė vienam neužkirto kelio į aukštą postą.

REKLAMA
REKLAMA

Pažeidimų rekordininkas

Pareigūnai kone mėnesį tikrino politikų ne tik sumokėtas baudas, bet ir priklausomybę nuo azartinių lošimų. Verdiktas – prisiekusių kazino lankytojų miesto valdžioje nėra.

REKLAMA

Ilgiausias nuodėmių sąrašas – pažymoje dėl „darbiečio“ Petro Narkevičiaus tinkamumo eiti mero pavaduotojo pareigas. Nuo 2001-ųjų politikas net dešimt kartų baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Tiesa, piniginės „darbietis“ per daug nepaplonino – didžiausia bauda neviršijo 100 litų.

Anot politiko, miesto Savivaldybę tik vakar pasiekus STT pažymai, kolegos jau spėjo jį pakrikštyti kelių chuliganu.

Prie vairo lengvai neleis

P.Narkevičius teisinasi pažeidimų neišvengęs, nes daug laiko praleisdavo prie vairo – iš Panevėžio važinėdavo į darbą Zarasuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Turiu pripažinti, kad kai kada tekdavo pažeisti taisykles – gal diržo neužsisegdavau, gal greitį kiek viršydavau. Niekada su sustabdžiusiais policininkais nesitariu dėl baudos ir net nemokėčiau to daryti“, – teigė P.Narkevičius.

Didžiausios baudos politikas sulaukė dėl vieno eismo įvykio: žiemą nuslydo į šalikelę ir pats susižalojo – lūžo pora šonkaulių.

STT pažymų apie į valdžios postus išrinktus pavaldinius sulaukęs meras Povilas Vadopolas juokauja: ar leisti daugiausia baudų už Kelių eismo taisyklių pažeidimus surinkusį P.Narkevičių prie vairo, turėsiantis atsiklausti Panevėžio policijos komisariato Eismo priežiūros skyriaus viršininko.

„Jei V.Mačėnas leis, tai ir aš leisiu“, – šmaikštavo meras.

STT uždegus žalią šviesą į Savivaldybę, mero pavaduotojo ūkio ir investicijų klausimams pareigas P.Narkevičius pradės eiti nuo rytojaus.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų