REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kažkada, prieš daugelį metų iškeliavę iš savo gimtųjų šalių, negrįžo dar iki šiol. Visi trys „aukojasi“ griaudami mitą, kad norint keliauti, reikia turėti pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

Šie keliautojai aplankė beveik visas pasaulio šalis.  Kaip visi trys tvirtina -  194 JTO šalis ir kitas, kurių pavadinimų jau net nebe atsimena. Kiekvienas iš jų gali papasakoti skirtingą ir nesibaigiančią savo gyvenimo istoriją ir kiekviename sakinyje su kaupu dalyti patarimus.

REKLAMA

Jų bagažas nedidelis, dažniausiai tai keletą kilogramų sverianti kuprinė ir jie pasirengę atsisakyti visų patogumų, nes, kaip teigia, tikrai verta. Tad pasižiūrėkime, kas tie, daugiausiai kilometrų įveikę, keliautojai.

1. Heinz Stücke, įveikta daugiau nei 545.000 kilometrų dviračiu

863 šventyklų kalva Indijoje (101lugaresincreibles.com nuotr.)863 šventyklų kalva Indijoje (101lugaresincreibles.com nuotr.)

Heins Estucke yra vokietis. Būdamas 20  jis iškeliavo dviračiu ir nuo to laiko nuolat keliauja. Daugiau nei 194 šalis aplankęs  vyras šiandien sulaukė 70 metų, tačiau vis dar į savo kolekciją renka maršrutus, kurie neegzistuoja net žemėlapyje. Kelionė jį pakeitė taip stipriai, kad jis prisipažįsta, išmokęs būti tokiu atviru, kaip tai būdinga pietiečiams, o savo vokiškas šaknis dabar paliekantis nuošaly.

REKLAMA
REKLAMA

2. Andre Brugiroux: „Žemė - tai viena ir ta pati šalis“

(101lugaresincreibles.com nuotr.)(101lugaresincreibles.com nuotr.)

Klajoklis ir prancūzų rašytojas, Andre Brugiroux yra antrasis daugiausiai kilometrų įveikęs keliautojas pasaulyje. Kartais dar vadinamas kaip didžiausias 20 amžiaus keliautojas. Vienas jo knygos pavadinimas tvirtina, kad „Žemė - tai viena ir ta pati šalis“. Pirmoji jo kelionė užtruko 18 metų, per kuriuos jis nukeliavo 400 000 kilometrų autostopu. Iškeliavo būdamas vos 17  ir turėdamas 10 frankų kišenėje. Už keliones mokėdavo tuo, ką užsidirbdavo atsitiktiniuose darbuose ir išleisdamas viso labo 1 dolerį per dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. Jorge Sanchez: „Visas mano bagažas, tai trijų kilogramų kuprinė“

(101lugaresincreibles.com nuotr.)(101lugaresincreibles.com nuotr.)

Jorge Sanchez yra trečiasis šių keliautojų sąraše. Jis kilęs iš Ispanijos ir į pirmąją savo kelionę  išvyko 13 metų. Pasakoja, kad miega kur papuola, o keliauja kaip tik išeina, lėktuvą pasilikdamas kaip paskutinę galimybę. Įveikė daugybę pavojų, valgė keisčiausių patiekalų, išmoko šešias kalbas ir vis dar tęsia savo kelionę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų