• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet minimi Europos savanoriškos veiklos metai stipriai suaktyvino savanorystės populiarinimą ir veiklas Lietuvoje. Pabrėžiama, kad mūsų šalyje savanoriška veikla yra viena iš svarbiausių jaunimo organizacijų ir viso nevyriausybinio sektoriaus veiklos krypčių, kuriai plėsti bei skatinti reikalingos ir valstybinio sektoriaus pastangos, tačiau teisinio savanorystės reglamentavimo klausimas vis dar nėra išspręstas.

REKLAMA
REKLAMA

„Būtina kuo skubiau priimti savanoriškos veiklos įstatymą, kuris užkirstų kelią spekuliacijoms savanorystės teisinio reglamentavimo tema, iki minimumo apribotų savanoriškos veiklos ir nelegalaus darbo sąsajas, padėtų organizacijoms į savo veiklą įtraukti daugiau asmenų, o tai savo ruožtu užtikrintų savanorystės idėjos kokybinę plėtrą Lietuvoje“, - sako Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) prezidentas Šarūnas Frolenko.

REKLAMA

Savanoriškos veiklos teisinės aplinkos situaciją šalyje ir kitus aktualius klausimus svarstys aktyvaus jaunimo atstovai, susirinksiantys į šį savaitgalį Druskininkuose centre „Dainava“ vyksiančią LiJOT 29-ąją Pavasario Asamblėją.

Vienas iš svarbių svarstomų klausimų bus ir neaiški, neišsami ir prieštaringa nevyriausybinių organizacijų (NVO) teisinė sistema. Šios problemos sprendimams siūlomą rezoliuciją aptars ir tolimesnius veiksmus numatys iš visos Lietuvos susirinkę įvairių jaunimo organizacijų delegatai.

REKLAMA
REKLAMA

Pabrėžtina, kad šį savaitgalį įvyksiančioje LiJOT Asamblėjoje bus ypatingai daug kandidatų į renkamus narius LiJOT Valdybai bei LiJOT formuojamai Jaunimo reikalų tarybai (JRT):

„Į LiJOT Valdybą iš aštuonių kandidatų rinksime 5 narius, Jaunimo reikalų taryboje, kuriai reikalingi 5 nauji žmonės, aktyviai veikti nori 10 jaunimo organizacijų atstovų, o į LiJOT narių gretas ketina įstoti keturios jaunimo organizacijos. Toks jaunų žmonių aktyvumas rodo, kad Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos veikla yra aktuali ir svarbi formuojant šalies jaunimo politiką“, - teigia LiJOT prezidentas Š. Frolenko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 7-8 dienomis vyksiančios LiJOT Asamblėjos metu bus svarstomos rezoliucijos Dėl savanoriškos veiklos teisinio reglamentavimo, Dėl pilietiškumo pagrindų kurso Lietuvos mokyklose, Dėl nevyriausybinių organizacijų teisinio reglamentavimo, Dėl valstybės tabako kontrolės politikos ir Dėl valstybės alkoholio kontrolės politikos. Jaunimas aptars ir dvi pozicijas: Dėl Europos Sąjungos programos „Veiklus jaunimas“ ateities ir Dėl už jaunimo politiką atsakingos ministerijos kūrimo.

Asamblėja yra Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos narių susirinkimas, turintis visas visuotinio narių susirinkimo teises. Joje priimami nauji nariai, tvirtinami įstatai, svarstomos rezoliucijos ir pozicijos. Ji vyksta du kartus per metus – rudenį ir pavasarį.

Primename, kad Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) yra didžiausių nevyriausybinių jaunimo organizacijų Lietuvoje sąjunga, vienijanti daugiau nei 200 tūkstančių jaunų žmonių Lietuvoje. Organizacijos tikslas – kelti jaunimo organizacijų kompetenciją ir atstovauti jaunimo organizacijų ir jaunimo interesams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų