REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krikščionių partijos frakcija Seime mano, kad vos už 40 km nuo Vilniaus baltarusams susiruošus statyti atominę elektrinę (AE), tai gali tapti psichologiniu ginklu prieš Lietuvą ir jos sostinę. Frakcijos narių nuomone, Baltarusijos valdžia, nusižengdama tarptautinėms konvencijoms ir draugiškos kaimynystės principams, vienašališkai parinko AE statybos aikštelę todėl, kad Lietuvos valdžia iki šiol, lyginant su kitomis ES valstybėmis, rodė išskirtinį palankumą Minsko rėžimui. “Frakcija baiminasi, kad Vyriausybės pasyvus reagavimas į šalies gyventojams gyvybiškai pavojingus kaimyninės valstybės planus šalia Lietuvos sienos statyti rusiško tipo atominius reaktorius, paskatino Baltarusiją nepaisyti mūsų šalies interesų. Deja, bet mūsų valdžios nuolaidžiavimas paskatino Minsko rėžimą siekti tik sau palankių sprendimų", - teigia frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgdama į realią grėsmę Vilniui ir visai Lietuvos tautai dėl galimos AE katastrofos šalies pasienyje, Krikščionių partijos frakcija Seime kreipėsi į Ministrą Pirmininką Andrių Kubilių su prašymu nedelsiant atsakyti į klausimus:

REKLAMA

Kokios šalies ministerijos ar kitos Vyriausybės įstaigos per pastaruosius dvejus metus oficialiai kreipėsi į kompetetingas tarptautines institucijas ar užsienio valstybių vyriausybes dėl Baltarusijos valdžios planų Vilniaus pašonėje statyti AE?Kokių konkrečių diplomatinių ar kitokių tarptautinių priemonių ėmėsi Lietuvos Vyriausybė, stegdamasi  sustabdyti abejotinio saugumo AE statybas kaimyninėje valstybėje?

Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos teigimu, Baltarusijai buvo nusiųsti klausimai dėl statomos jėgainės saugumo, tačiau visų atsakymų taip ir nebuvo sulaukta. “Baltarusijos AE gali tapti psichologiniu ginklu prieš Vilnių. Taigi, mes norime žinoti, į kokius klausimus nebuvo atsakyta? Kodėl jų nežino visuomenė? Kodėl iki šiol Lietuvos Vyriausybė nieko nedarė, kad Lietuvos pašonėje neišdygtų visai Lietuvai pavojingas statinys? ", - klausia  Krikščionių partijos frakcijos Seime seniūnas V. Žiemelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų