REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos valdžia uždraudė valstybinei žiniasklaidai rašyti apie ekonominę krizę šalyje. Laikraštis „Komersant“ tvirtina, kad žurnalistams draudžiama rašyti apie situaciją, susijusią su valiuta, augančiomis kainomis, nedarbu.

REKLAMA
REKLAMA

Laikraštis tvirtina, kad Baltarusijos prezidento administracija surengė specialų ideologinį seminarą valstybinių leidinių vyriausiesiems redaktoriams. Seminare žurnalistams buvo rekomenduojama nerašyti apie valiutos kursą, jos apimtis keityklose ir augančias kainas.

REKLAMA

Seminaras buvo surengtas iškart po to, kai valstybinėje žiniasklaidoje pasirodė Baltarusijos statistikos komiteto vadovo Vladimiro Zinovskio pranešimo publikacija. Jame teigiama, kad dėl valiutų krizės apie 600 tūkst. žmonių, daugiausia privatūs verslininkai, pristabdė savo darbinę veiklą: dėl valiutos trūkumo sutriko būtiniausios produkcijos ir detalių tiekimas į šalį.

Valiutų krizė Baltarusijoje, prasidėjusi 2011 m. pradžioje, kilo dėl to, kad gyventojai, sunerimę dėl vietos valiutos devalvacijos, ėmė masiškai supirkinėti valiutą. Siekiant prislopinti užsienio valiutos paklausą, Baltarusijos valdžiai teko panaudoti didelę dalį šalies rezervų.

Baltarusija tikisi, kad situacija valiutų rinkoje stabilizuosis, kai bus gauta 3 mlrd. JAV dolerių paskola iš Rusijos, derybos dėl šios paskolos vyksta nuo kovo mėnesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų