• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pavasaris ne visiems gyventojams atnešė džiaugsmą – dalis panevėžiečių ramybės neteko dėl lauke pasisėdėti, išgerti ir pasiklausyti muzikos mėgstančio jaunimo. Karą kiemų okupantams nusprendė paskelbti panevėžietė Birutė (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

REKLAMA
REKLAMA

Atvažiuoja girtauti

Viename iš Dainavos g. daugiabučių gyvenanti moteris tikino, kad nuo šiltuoju sezonu po langais mėgstančio šėlioti jaunimo apsisaugoti neįmanoma: negelbėja nei pareigūnai, nei miesto valdžia. Tad į namus iš lauko besiskverbiantį triukšmą tenka sulaikyti langus užstačius spintomis.

REKLAMA

Panevėžietė „Sekundei“ pasakojo, kad jau treti metai kamuoja ta pati problema – jaunimas nuolat renkasi ties Dainavos g. 17, 19 ir 29 namais esančioje vaikams įrengtoje krepšinio aikštelėje.

Niekas jaunų žmonių nekaltintų ir nepyktų, jei ne jų įžūlus elgesys: esą būriai vaikinų ir merginų patogiai įsitaiso ant aikštelėje esančių suoliukų, ten pat išrikiuoja alkoholinių gėrimų butelius ir gurkšnodami garsiausiai klausosi šalia pasistatytuose praviruose automobiliuose skambančios muzikos. Po tokių pasisėdėjimų viešoji vieta panėšėja į šiukšlyną – visur mėtosi buteliai, popieriai, saulėgrąžų liekanos.

REKLAMA
REKLAMA

Birutė tikino, kad ne kartą ji ir kiti kaimynai ramybės drumstėjus bandė sugėdinti ir sudrausminti. Tačiau tai negelbėjo: „Ne vienas žmogus buvo iškoneveiktas ir išjuoktas. Jaunimui juokinga, kad seniai neapkenčia triukšmo. Taip ir leidžiame šiltąjį sezoną lydimi pykčio ir nuovargio.“

Spygauja iki paryčių

Panevėžietė pasakojo, kad atšilus į aikštelę susirenka jau iš matymo pažįstamas jaunimas, tačiau ne visi vietiniai – suvažiuoja ir iš kitų kvartalų. Todėl su jų tėvais pasikalbėti nėra galimybių – niekas jų tiesiog nepažįsta.

Moters tikinimu, kas vakarą jaunuolių pamėgtoje vietoje stoviniuoja po kelis automobilius. O savaitgaliais suvažiuoja dar daugiau mašinų, susirenka iki keliolikos vaikinų su mergaitėmis. Jų linksmybės, pašnekesiai, ginčai bei spygavimai kartais aidi iki paryčių.

Justė BRIEDYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų