• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus meras Artūras Zuokas įtikinėja Baltarusijos miesto Astravo vadovus, kad elektrinę geriau būtų statyti ne Baltarusijos pasienyje, o Lietuvoje bendradarbiaujant abiem šalims. Kitą savaitę meras ir sostinės savivaldybės delegacija rengiasi vykti į Astravą išsamiau susipažinti su elektrinės projektu.

REKLAMA
REKLAMA

„Susitikime su Astravo atstovais paaiškėjo, kad, lyginant su Lenkija ar Ukraina, mūsų šalis mažiausiai domisi pasirengimu elektrinės statyboms. Todėl manau, kad Lietuvos pozicija šiuo klausimu turi būti žymiai aktyvesnė. Darysiu viską, kad mūsų nacionalinė valdžia peržiūrėtų savo poziciją ir pakviestų Baltarusiją kartu statyti elektrinę ten, kur jau yra visa reikiama infrastruktūra ir tinklai su Baltarusija, tai yra Visagine", – sako Vilniaus meras A. Zuokas.

REKLAMA

Baltarusijos delegacijos vadovo, Astravo rajono vykdomojo komiteto pirmininko Adamo Kovalko teigimu, dabartinė elektrinės statybų vieta pasirinkta daugiausia ekonominiais sumetimais – Astrave statyti elektrinę yra pigiau nei kitose Baltarusijos vietose. A. Kovalko asmenine nuomone, mintis įgyvendinti projektą Lietuvoje drauge su Baltarusija, verta dėmesio.

„Mūsų šalis vis dar turi realų šansą įgyvendinti šį projektą Visagine drauge su Baltarusija, Latvija ir Estija. Praleisti tokią galimybę dėl kokių nors politinių ambicijų ar nesusikalbėjimo būtų nusikalstama prieš Vilniaus miesto – Lietuvos sostinės – ateitį", – pabrėžė A. Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Baltarusijos atstovų, šiuo metu vyksta derybos dėl elektrinės statybos sutarties. Ją planuojama pasirašyti iki gegužės pabaigos.

Pasak sostinės mero A. Zuoko, dar yra laiko rasti bendrą kalbą su Baltarusija, kad ši peržiūrėtų savo poziciją, juolab Lietuva turi tvirtų ekonominių argumentų statyti bendrą elektrinę savo teritorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų