• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po Kinijos Didžiojo Prizo Fernando Alonso oficialiame „Ferrari“ puslapyje apžvelgė sezono startą.

REKLAMA
REKLAMA

Fernando Alonso, „Ferrari“: „Po tokio įtempto starto reikalinga pertrauka. Nebuvau namuose jau mėnesį, nes tarp Australijos ir Malaizijos gyvenau trijose šalyse. Dabar malonu kai kurį laiką praleisti su šeima ir artimais draugais. Bet iš tikrųjų visada yra kuo užsiimti, reikia palaikyti gerą sportinę formą, nes po šios pauzės, kiek ilgesnės negu įprastai, mūsų laukia gegužė, kai darbo bus labai daug: per keturias savaites bus surengti trys etapai – Turkija, Ispanija ir Monakas.

REKLAMA

Taip, mes tikėjomės, kad sezono startas susiklostys geriau – tiek komandai, tiek ir Scuderia sirgaliams. Kartu su Felipe mes surinkome tik 50 taškų, tai nedaug ir mes suprantame, kad mūsų rezultatai nėra pakankamai geri. Bet žinome, kad viskas gali labai greitai pasikeisti. Formulė 1  visada buvo tokia: vienose lenktynėse tu sunkiai patenki į pirmą penketuką, o kitose – kovoji dėl pergalės.

Šis sezonas ne išimtis. Po baigiamųjų bandymų Barselonoje visi galvojo, kad McLaren turi didelių problemų, o dabar šios komandos lenktynininkas reguliariai pakyla ant podiumo, o Lewisas laimėjo Kinijos Didįjį Prizą. Sklido kalbos, kad Vettelis bus nenugalimas, bet Šanchajuje situacija pasikeitė.

REKLAMA
REKLAMA

Trijų lenktynių nepakanka, kad galėtum padaryti galutines išvadas. Bet tai nereiškia, kad neįvertinu mūsų padėties rimtumo, visai ne. Mums reikia rimtai padirbėti  visomis kryptimis. Sėkmė ateina tik tada, kai kiekvienas elementas atitinka aukščiausio lygio kokybę: bolidas, taktikas, sustojimai, lenktynininkai ir viskas, kas dalyvauja procese. Kiekvieną dieną kontaktuoju su inžinieriais ir žinau, kad Maranelle tęsiamas intensyvus darbas su važiuokle.

Mes turime sumažinti atsilikimą ir negalime sau leisti prarasti laiko, nes varžovai artimiausiomis savaitėmis irgi nesėdės sudėję rankas. Pasitikiu komanda: pažįstu šituos žmones ir jaučiu, kad kiekvienas nori laimėti. Iš savo patirties žinau, kad „Ferrari“ gali stipriai pagreitėti: tai jau pajutau – kai buvau jos varžovas ir kai jai atstovavau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gerai prisimenu 2006 metus, kai buvau „Renault“ komandos lenktynininkas ir pirmoje sezono dalyje galėjau atitrūkti. Bet po to „Ferrari“ puikiai padirbėjo, pagerino bolidą ir Michaelis Schumacheris sugebėjo mane pavyti, likus dviem etapams iki sezono pabaigos įsiveržė į priekį. Galima prisiminti ir praeitų metų čempionatą: pradžioje Turkijoje, o po to Anglijoje daugelis sakė, kad mums geriau pagalvoti apie naują sezoną. Bet mes nesustojome ir iki sezono galo kovojome dėl titulo. Skamba kaip šūkis, bet taip iš tikrųjų yra: „Formulėje-1“ negalima sustoti!

Kol kas šis sezonas neatnešė tikrai gerų emocijų. Bet nors iš futbolo aikščių ateina geros naujienos: buvau labai patenkintas, kai „Real Madrid“ laimėjo prieš „Barcelona“ „Copa del Rey“ finale. Jie ilgai ėjo link šio titulo ir jį iškovojo įtemptoje kovoje. Dabar laukia Čempionų lygos pusfinaliai ir vėl su „Barca“. Kad ir koks būtų rezultatas, tai bus labai įdomios rungtynės, tikiuosi, kad laimės Jose Mourinio komanda!“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų