REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka ketvirtadienį pareiškė, kad Vakarai kišasi į Baltarusijos vidaus reikalus ir stengiasi „užnerti virvę ant kaklo“, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš pradžių buvo politiniai grasinimai, prezidento rinkimų nepripažinimas, draudimas patekti į Europos šalis ir ekonomikos sankcijos. Vėliau buvo kurstomas sąmyšis užsienio valiutos rinkoje ir mes buvome narstomi po kauliuką po sprogimo Minsko metro stotyje „Oktiabrskaja“, – teigė A. Lukašenka kreipimesi į šalies parlamentą ir šalies žmones.

REKLAMA

Savaitės pradžioje A. Lukašenka užsipuolė Vakarų šalis dėl to, kad jos nepareiškė užuojautos Baltarusijos žmonėms dėl teroristinio išpuolio balandžio 11 dieną Minsko metro stotyje, per kurį žuvo 13 žmonių ir daugiau nei 150 žmonių buvo sužeista.

„Tokie Vakarų šalių poelgiai sukėlė nepasitikėjimą Baltarusijos valdžia ir užnėrė jai ant kaklo virvę. Vakarai siekia, kad mes būtume tokie, kaip jie“, – sakė A. Lukašenka. – Jeigu jie stengiasi palaužti mus, mes bent jau stengsimės pasipriešinti iš visų jėgų. Mes kovosime dėl savo vietos pasaulyje".

A. Lukašenka, kuris nuo 1994 metų valdo Baltarusiją geležiniu kumščiu, buvo perrinktas abejotinuose prezidento rinkimuose, kurie vyko gruodį. Kai paaiškėjo rinkimų rezultatai, daugybė priešininkų ir politinių konkurentų buvo suimti po smurtinių protestų Minske.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų