REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausia vandentiekio bendrovė Lietuvoje „Vilniaus vandenys“ ketina sumažinti nedeklaruoto vandens kiekius, nustatydama neteisingai skaitiklių rodmenis nurodančius klientus. Bendrovei specialią ekonometrinę klientų elgsenos vertinimo sistemą per tris mėnesius turėtų sukurti ir įdiegti kreditų biuras „Creditinfo“. „Vilniaus vandenys“ tikisi, kad projektas padės išvengti gyventojų ir įmonių įmokų, skiriamų padengti visų vartotojų skoloms, didinimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Vilniaus vandenys“ taip pat teiks duomenis apie savo klientų pradelstus įsiskolinimus kreditų biuro „Creditinfo“ valdomai skolininkų administravimo informacinei sistemai (SAIS). Tokiu būdu siekiama tiek efektyviai sumažinti jau esamus gyventojų ir įmonių pradelstus mokėjimus įmonei, tiek riboti naujų skolininkų atsiradimą.

REKLAMA

„Dėl didelio mūsų įmonės klientų skaičiaus efektyviai vertinti debitorinių įsiskolinimų kokybę ir valdyti įsiskolinimus  nėra lengva užduotis. Kitų bendrovių patirtis rodo, kad duomenų apie pradelstus debitorinius įsiskolinimus teikimas į bendrą sistemą žymiai padidina galimybes greičiau atgauti skolas tiek iš gyventojų, tiek iš verslo atstovų. Tikėtina, kad didžioji dalis mūsų skolininkų turi pradelstų finansinių įsipareigojimų ir kitoms įmonėms, todėl, nesidalinant šia informacija, skolų sumos tik didėja, o atsiskaitymo tikimybė mažėja“, – teigia bendrovės „Vilniaus vandenys“ generalinis direktorius Valdas Savickas.

REKLAMA
REKLAMA

Ekonometrinė klientų elgsenos vertinimo sistema leis įvertinti, kuriame konkrečiame objekte yra didžiausia rizika, kad vartotojai netinkamai nurodo vandens skaitiklių duomenis, t. y. mažesnį negu realiai suvartotą kubinių metrų (m3) skaičių. Nustačius tokius objektus, į juos ir bus siunčiami įmonės kontrolieriai.

„Tokia sistema leidžia tinkamai suskirstyti klientų portfelį pagal riziką ir pagerinti jų mokumo administravimą. Remiantis ja, optimizuojama vartotojų patikra, nes įmonės kontrolieriai vyksta tik į tas vietas, kur yra didžiausia tikimybė, kad rodmenys yra deklaruojami neteisingai. Taip efektyviai sumažinami ne tik vartotojų įsiskolinimai bendrovei, bet ir sąnaudos, skiriamos nesąžiningų klientų kontrolei“, – teigia kreditų biuro „Creditinfo“ generalinis direktorius Andrius Bogdanovičius.

Kreditų biuro „Creditinfo“ valdoma skolininkų administravimo informacinė sistema naudojasi visi Lietuvoje veikiantys bankai, lizingo, vartojimo kreditų, telekomunikacijų, kuro tiekimo, draudimo, žemės ūkio įmonės, skirstomieji tinklai ir didžioji dalis greitųjų kreditų bendrovių. SAIS sudaro išsami informacija apie privačių ir juridinių asmenų pradelstas skolas, taip pat papildoma juridinė, ekonominė ir kontaktinė informacija apie juridinius asmenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų