• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Draudikams išanalizavus 2010 metų draudžiamuosius įvykius pagal Transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės draudimo rūšį,  praneša, kad šalyje pagal avaringumą pirmauja „BMW" markės automobiliai.

REKLAMA
REKLAMA

Drausmingiausi – „Renault" vairuotojai

Remiantis bendrovės eismo įvykių statistika, 2010 metais net 7 iš 100 „BMW„ markės automobilių vairuotojų buvo eismo įvykio kaltininkais. Panašus yra ir „Alfa Romeo“, „Subaru„ bei „Saab“ automobilių vairuotojų avaringumas, tuo tarpu „Renault„ markės automobilius vairuojantys asmenys yra drausmingiausi ir avarijų patiriantys mažiausiai, t. y. 4 iš 100 apsidraudusių „Renault“ vairuotojų per metus pateko į eismo įvykį.

REKLAMA

„Be jokios abejonės, tai niekaip nėra susiję su automobilio techninėmis savybėmis, o daugiau su vairuotojo asmenybe. Tiesiog galbūt energingesni, labiau veržlūs žmonės renkasi tam tikrus automobilių modelius, kurie turi didesnę galią. Neabejotinai avaringumas labai priklauso ir nuo vairuotojo stažo. Atsižvelgiant į praėjusių metų įvykius, net 14 iš 100 18-20 metų sulaukusio jaunimo buvo eismo įvykių kaltininkais, o tai du kartus daugiau nei „BMW" vairuotojai“, – sakė BTA direktoriaus pavaduotojas Gintaras Markevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Avaringiausi – Vilnius ir Klaipėda

2010 metų avaringumą vertinant respublikos mastu didžiausiu žalos dažniu išsiskyrė Vilniaus ir Klaipėdos miestai, kuriuose eismo įvykiai siekė 34–36 proc. visų Lietuvoje įvykusių eismo įvykių.

„Natūralu, kad būtent sostinėje ir kituose didmiesčiuose avarijų nutinka dažniau. Didieji šalies miestai pasižymi intensyvesniu eismu, automobilių ir viešojo transporto gausa. Didžiųjų miestų gyventojai renkasi ir galingesnes transporto priemones", – kalbėjo G.Markevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų