• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaurės Atlanto tarybos posėdyje patvirtintas NATO partnerysčių reformos dokumentų paketas leis vykdyti efektyvesnę ir lankstesnę NATO partnerysčių politiką, sako posėdyje dalyvavęs užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį Berlyne priimtuose dokumentuose numatytos naujos NATO partnerystės politikos gairės: papildyti strateginiai uždaviniai, prioritetinės bendradarbiavimo sritys, didesnis partnerių vaidmuo sprendimų priėmimo procese.

REKLAMA

Šiaurės Atlanto tarybos posėdyje, kuriame taip pat dalyvavo Europos Sąjungos (ES) vyriausioji įgaliotinė užsienio reikalams ir saugumo politikai Katerina Ešton (Catherine Ashton), aptarti NATO ir ES bendradarbiavimo klausimai.

Tą pačią dieną Berlyne vykusiame NATO ir Gruzijos komisijos posėdyje aptarta saugumo padėtis Pietų Kaukaze.

„Lietuva, kurios ambasada Tbilisyje šiuo metu yra NATO kontaktinė ambasada, palaiko Gruzijos narystės Aljanse siekius ir konkrečiais veiksmais stengiasi paspartinti šį procesą", - sakė A. Ažubalis.

REKLAMA
REKLAMA

NATO ir Ukrainos komisijos posėdyje aptarta padėtis Ukrainoje, diskutuota dėl tolesnio bendradarbiavimo prioritetų. NATO valstybių užsienio reikalų ministrai dėkojo už aktyvų Ukrainos dalyvavimą Aljanso karinėse misijose ir pageidavo didesnio Ukrainos įsitraukimo.

NATO ir Rusijos Tarybos posėdyje apsikeista nuomonėmis dėl padėties Libijoje, pristatyti NATO vadovaujamos operacijos rezultatai, diskutuota priešraketinės gynybos klausimu, aptartas bendradarbiavimas kovoje su terorizmu ir paskelbta apie Afganistane pradėjusį veikti Sraigtasparnių aptarnavimo patikos fondą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų