• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių apygardos teismas paskelbė nuosprendį trims tarptautinį narkotikų prekybos biznį suplanavusiems draugužiams. Realios laisvės atėmimo bausmės vienam iš teisiamųjų pavyko išvengti.

REKLAMA
REKLAMA

Bausmės

Teismo sprendimu, Telšių rajono gyventojas 26 metų Dovydas Šarkauskas dėl narkotinių medžiagų — kanapių dervos — labai didelio kiekio įgijimo, laikymo ir gabenimo, turint tikslą platinti, nuteistas kalėti keturiolika metų.

REKLAMA

Anksčiau už neteisėtą disponavimą kvaišalais teistas vyras nelaisvės bausmę turės atlikti pataisos namuose.

27 metų Aurimas Balbušovas dėl kvaišalų kontrabandos ir labai didelio kiekio narkotinės medžiagos įgijimo, gabenimo bei laikymo, turint tikslą ją platinti, kalės vienuolika metų.

Laisvės neprarado tik trečias teisiamasis 26-erių Evaldas Kasparas. Nusikaltimą padėjusiam atskleisti ir su teisėsauga bendradarbiavusiam E. Kasparui skirta dvejų metų laisvės apribojimo bausmė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltu pripažintas vyras nurodytomis valandomis privalės būti namuose bei neatlygintinai išdirbti 200 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose.

Nuteistasis be teisėsaugos žinios negalės keisti gyvenamosios vietos.

Narkotikų kelias į Lietuvą

Narkotikus — pusaštunto kilogramo kanapių dervos — automobiliu gabenantys D. Šarkauskas, A. Balbušovas ir E. Kasparas Telšių rajone, ties Varniais, buvo sulaikyti 2009 metų kovo mėnesį.

Sulaikymo operacija vykdyta pagal gautą operatyvinę informaciją.

Atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, pagrindinis nusikaltimo organizatorius D. Šarkauskas suplanavo dešimties kilogramų narkotinės medžiagos — kanapių dervos įgijimą Ispanijoje ir realizavimą Vokietijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2009 metų vasario mėnesį operaciją imtasi įgyvendinti. Tyrimo duomenimis, D. Šarkauskas E. Kasparui liepęs nuvykti į Ispaniją bei nupirkti dešimtį kilogramų kanapių dervos, kainuojančios apie šešis tūkstančius eurų.

Įgytus kvaišalus E. Kasparas turėjęs nuvežti į Vokietiją, Stendalio miestą ir parduoti asmeniui, pravarde Vitiokas.

2009 metų vasario 9 dieną E. Kasparas automobilio „Volvo S80“ greičių dėžėje paslėptas narkotines medžiagas nugabeno į Vokietiją. Tačiau nurodytam Vitiokui parduoti kvaišalai esą dėl prastos jų kokybės netrukus buvo grąžinti D. Šarkauskui.

REKLAMA

Kelias dienas dalis narkotikų buvo slepiami viename iš Stendalio miesto garažų. Vėliau į A. Balbušovui priklausančią kuprinę sukrauti automobiliu „Mersedes Benz“ jie pargabenami į Lietuvą.

Tyrimo medžiagos duomenimis, ties Varniais specialios operacijos metu trijulę sulaikę pareigūnai surado tik pusaštunto kilogramo kanapių dervos.

Nustatyta, kad dalis narkotikų Lietuvą pasiekė keliomis dienomis anksčiau ir buvo padalyti dviem vyrams, kad šie neatlygintinai juos išbandytų.

Bandytojai kvaišalų kokybę įvertino panašiai kaip ir Vokietijoje juos įsigijęs, o paskui dėl prastos kokybės atsisakęs asmuo.

Tyrimo duomenimis, lietuviai ieškojo būdų, kaip silpno veikimo narkotikus sugrąžinti pardavėjui į Ispaniją. Nepavykus to padaryti, draudžiamas medžiagas nuspręsta parsigabenti į Lietuvą.

Edita KARKLELIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų