REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netrukus planuojama pradėti rinkti Seimo narių parašus, kad artimiausiu metu nutarimo projektas, kuriuo siūloma nutraukti parlamentaro Manto Adomėno įgaliojimus, būtų galima pateikti svarstyti Seimui.

REKLAMA
REKLAMA

Tokios iniciatyvos imasi tokį nutarimo projektą pakartotinai įregistravęs Seimo narys Andrius Mazuronis.

REKLAMA

Pasak jo, siekti M. Adomėno atstatydinimo nutarta sulaukus Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto išvados, kuris patvirtino, kad šis projektas neprieštarauja Konstitucijai ir gali būti pateiktas svarstyti Seimui.

„Labai džiugu, kad komitetui pakako politinės valios pasiųsti Lietuvos piliečiams labai aiškų signalą, jog Konstitucija ir įstatymai Lietuvoje turi galioti ne tik paprastiems žmonėms, bet ir Seimo nariams. Akivaizdu, kad Etikos ir procedūrų komisija prisiėmė teisėjo vaidmenį ir skyrė tik pastabą, kuri už tokio pobūdžio Konstitucijos reikalavimo nesilaikymą yra nepakankama nuobauda. Be to, Seimo statuto ir Seimo rinkimų įstatymo nuostatos numato, kad konstatavus tokius pažeidimus, kokius konstatavo ši komisija, sprendimas turi būti priimamas Seimo posėdžių salėje ir visų Seimo narių, o ne vienos komisijos“, – teigė parlamentaras A. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

Antrą kartą atstatydinti M. Adomėną iš Seimo nario pareigų parlamentarų grupė pasiūlė po to, kai Seimo Etikos ir procedūrų komisija pateikė išvadą, jog M. Adomėnas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą ir ėjo pareigas, nesuderinamas su Seimo nario veikla.

Kaip jau skelbta anksčiau, laiku neatsisakęs su Seimo nario pareigomis nesuderinamos veiklos, autorinį atlyginimą gavęs Seimo narys M. Adomėnas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą. Tai nustačiusi Seimo Etikos ir procedūrų komisija M. Adomėnui pareiškė pastabą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų