REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ramiojo vandenyno Niujės salos vadovams teko aiškintis dėl Britanijos karališkosioms vestuvėms skirtų pašto ženklų, „išskiriančių“ laimingą porą.Premjeras Toke Talagi pripažino, kad pašto ženklai „neįprasti“, tačiau, anot jo, jie rodo, kad Niujė švenčia vestuves, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Iš dviejų dalių sudarytas pašto ženklas pardavinėjamas už 5,8 Naujosios Zelandijos dolerius (4,53 JAV dolerius). Jį galima perplėšti per vidurį.

REKLAMA

Princo Williamo ženklas įkainotas 3,4 Naujosios Zelandijos dolerių, o skirtas Kate Middleton yra pigesnis – 2,4 Naujosios Zelandijos doleriai.

Pašto ženklus sukūrė ir atspausdino Naujosios Zelandijos paštas.

Nors valdoma nepriklausomai, Niujė yra laisvoje sąjungoje su Naująja Zelandija. Visi Niujės gyventojai yra Naujosios Zelandijos piliečiai, tad jų valstybės vadovė – karalienė Elizabeth II.

Naujosios Zelandijos pašto atstovas, atsakingas už ženklus ir monetas, Ivoris Mastersas teigė, kad šis pašto ženklas skirtas kolekcininkams, tad mažai tikėtina, kad jis bus padalintas.

REKLAMA
REKLAMA

T. Talagi teigė nieko bloga tame nematantis.

„Žmonės teigia, kad ženklas reiškia, jog pora ateityje išsiskirs. Nežinau, kodėl jie tai interpretuoja būtent taip. Nemanau, kad tai šitą reiškia. Manau tai reiškia, kad mes labai laimingi, švęsdami karališką santuoką“, – naujienų agentūra AFP citavo T. Talagi.

Jis pridūrė, kad pašto ženklas galėtų net privilioti turistus į Niuję, nes žmonės norės pamatyti, kur jis išleistas.

Karališkosios vestuvės Londone vyks balandžio 29-ąją.

Teko aiškintis dėl porą „išskiriančių“ pašto ženklų (nuotr. Alloverpress)Teko aiškintis dėl porą „išskiriančių“ pašto ženklų (nuotr. Alloverpress)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų