REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki Europos vyrų krepšinio čempionato pradžios Panevėžyje likus kiek daugiau nei keturiems mėnesiams, siūlančiųjų nakvynės paslaugas mieste nedaugėja, nors susidomėjimas nuomojamais būstais auga kaip ant mielių.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio apskrities turizmo informacijos centras rinko informaciją apie siūlomas nakvynės vietas krepšinio čempionato metu. Pasak centro direktorės Daivos Tankūnaitės, dabar turimomis žiniomis tai būtų maždaug 35 įvairios pozicijos. Iš jų privačiame sektoriuje susidarytų iki 150 vietų.

REKLAMA

Nuo 50 litų iki 50 eurų

Varžybų Panevėžyje stebėti atvyksiantiems sirgaliams siūlomi ir 2–3 kambarių butai, ir namai. Sąlygos taip pat labai įvairios: vieni būstų savininkai siūlo išnuomoti kambarį greta savų, kitur nakvynė siūloma be šeimininkų. Potencialūs nuomininkai viliojami ir tokiais prierašais kaip „naujo planavimo butas“ bei „euroremontas“.

Tiesa, kiek prašoma už nakvynę, D. Tankūnaitė prisipažino negalinti pasakyti. „Kainos – ne mūsų veiklos sritis“, – paaiškino ji. Tačiau sakė žinanti, jog yra panevėžiečių, nakvynę krepšinio aistruoliams siūlančių ir už dyką, – jiems įdomi pati bendravimo su atvykėliais patirtis.

REKLAMA
REKLAMA

Teko Turizmo informacijos centro darbuotojams girdėti ir apie ketinančiuosius už nakvynę prašyti ir 50 litų, ir 50 eurų.

„Po neseniai įvykusių lenkų futbolo sirgalių išpuolių Kaune jaučiama tam tikra baimė, – neslėpė D. Tankūnaitė. – Kai kurie žmonės sunerimo, nes tokie įvykiai sukelia tam tikrą atgarsį visuomenėje.“

Nepasiduodantys įtikinėjimams, kad krepšinio ir futbolo sirgaliai skiriasi, kai kurie būstų savininkai net pageidauja, kad apskrities Turizmo informacijos centras prisiimtų atsakomybę už jų nuomininkų elgesį. „To padaryti centras negali, – iš karto įspėja D. Tankūnaitė. – Mes tik renkame informaciją ir galime ją paskelbti, o klientai – pačių gyvenamojo būsto savininkų rūpestis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ruošia net aerodromą

Nors nakvynės vietų Panevėžyje ir aplink Panevėžį nėra gausu, kelios galės priimti gana gausų atvykėlių būrį vienu metu.

Pasak D. Tankūnaitės, Panevėžio rajone svečiams apsigyventi galima pasiūlyti tris vaikų vasaros stovyklas. Berčiūnų ateitininkų stovykloje yra 170 vietų ir ji, centro direktorės žiniomis, jau derasi dėl paslaugų teikimo.

Moksleivių poilsio stovykloje „Trimitas“ yra 200 vietų, o „Šilelio“ stovykloje gali apsistoti ir 400 žmonių.

Panevėžio aeroklubas irgi siūlys aikštelę automobiliams bei kemperiams. „Tai idealus variantas, nes prie arenos nebus kur pasistatyti automobilių“, – mano D. Tankūnaitė.

REKLAMA

Taip pat čia bus galima apsistoti su palapinėmis. Aerodromo šeimininkai pasiryžę atvykėliams net organizuoti maitinimą.

Pats Panevėžio apskrities turizmo informacijos centras kalbina jaunuolius, mokančius įvairias užsienio kalbas – pavyzdžiui, ispanų, turkų, – padirbėti čempionato metu, nors dar nėra aišku, ar bus galimybė už jų paslaugas sumokėti, ar teks prašyti pabūti savanoriais.

Labai aktyviai nakvynę siūlo ir kaimo turizmo sodybas turintys kaimynai anykštėnai, nors Panevėžio rajono kaimo turizmo sodybų savininkai irgi nesnaudžia.

REKLAMA

Nors miesto ir rajono viešbučiai kone visi jau rezervuoti, susidomėjusiųjų nakvyne kol kas nėra gausu. „Antplūdžio šiandien nėra“, – konstatuoja D. Tankūnaitė, spėjanti, jog tam įtakos galėjo turėti situacija dėl bilietų: jie jau kadaise parduoti, o be bilieto mažai kas rizikuos važiuoti.

Tik laikas parodys, ar Panevėžys pajėgus priimti daug svečių ir ar visiems užteks siūlomų nakvynės vietų. Aišku tik tiek, kad žaidėjai, treneriai ir žiniasklaida tikrai turės kur gyventi.

Tačiau ši patirtis, D. Tankūnaitės manymu, pravers ateičiai. Kitąmet Panevėžyje planuojamos tarptautinės dviračių varžybos, į kurias taip pat turėtų sugužėti nemenkas svečių būrys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daug neprašys

Panevėžio aerodromo vadovas Bronius Zaronskis patvirtino, kad bandys teikti apgyvendinimo paslaugas. Tai aerodromui nėra naujiena, nes tenka pasirūpinti įvairių aviacijos varžybų dalyvių nakvyne.

Iš pradžių Stetiškiuose norėta įrengti kempingą, tačiau vėliau apsispręsta teikti kiek kitokias paslaugas. Be automobilių ir kemperių stovėjimo aikštelės, aerodromo vadovai planuoja pasiūlyti ir įvairių pramogų – paskraidyti lėktuvu, parasparniais. Juolab kad paskutinėmis rugpjūčio ir pirmosiomis rugsėjo dienomis miesto svečiai galės stebėti ne vien krepšinio rungtynes, bet ir parasparnių varžybas.

REKLAMA

Planuojama įrengti ir lauko kavinę, kur batalijas krepšinio aikštėse bus galima stebėti televizoriaus ekrane.

„Kol kas šių paslaugų nereklamuojame, tad ir susidomėjusiųjų skambučių dar nesulaukėme“, – paaiškino B. Zaronskis. Bet būsimiems klientams aerodromo vadovas pažadėjo, jog už nakvynę labai brangiai nebus užsiprašyta. Automobilio pastatymas kainuos apie 5 eurus, tiek pat greičiausiai ir palapinės, o atvykusiesiems su kemperiu gali tekti sumokėti apie 10 eurų.

„Priimti žadame visus norinčiuosius, kad ir kiek jų bus – plotai juk nerealūs“, – šypsojosi B. Zaronskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų