REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmadienio vakarą Baltarusijos sostinės metro įvyko sprogimas, yra žuvusiųjų ir sužeistų.

REKLAMA
REKLAMA

10:47 val. Baltarusijos teisėsaugos organai sudarė dviejų įtariamųjų dėl sprogimo Minske fotorobotus. Teigiama, kad jau žinomi ir įtariamųjų vardai.

REKLAMA

Pasirodė pranešimų, kad bomba buvo valdoma nuotoliniu būdu. Dabar specialistai renka įrenginio likučius ir bando nustatyti sprogmens tipą.

9:14 val. Paskutiniais duomenimis, aukų skaičius padidėjo iki 12, devyni iš jų jau atpažinti. Be to, 149 žmonėms prireikė medicinos pagalbos.

Žuvusiųjų sąrašas:

1. Abražei Natalija Valentinovna (1966 g.m.)

2. Andrukovič KArina Igorjevna (1966 g.m.)

3. Šagoiko Anna Viktorovna (1954 g.m.)

4. Kaptiuch Roman Vasiljevič (1990 g.m.)

5. Serbajev Sergej Vladimirovič (1988 g.m.)

6. Narkevič Anatolij Vladimirovič (1959 g.m.)

7. Parfuncev Aleksandr Jevgenjevič (1954 g.m.)

8. Solovjeva Olga Viktorovna (1983 g.m.)

9. Zacharkova Tatjana Igorjevna (1968 g.m.)

Šiuo metu Baltarusijos KGB ieško įtariamojo.

„Mums žinomi jau keli įtariamieji, kurie gali būti susiję su teroro išpuoliu metro stotelėje „Oktiabrskaja“, - pranešė KGB Minsko padalinio atstovai. „Bent jau vienas žmogus tikrai žinomas tyrėjams, tačiau kol kas jokių detalių atskleisti negalime. Kol vyksta tyrimas, nei amžius, nei vardas nebus atskleistas“.

REKLAMA
REKLAMA

22.51 val. Metro stotyje apsilankė prezidentas A. Lukašenka. Jis padėjo gėlių, pagerbė žuvusius. Prezidento teigimu, specialiosios tarnybos dės visas pastangas, kad sprogimas būtų ištirtas.

21.50 val. Pasirodo pirmųjų sprogimo versijų – kalbama apie paties A. Lukašenkos interesą.

21.50 val. Paskutiniais duomenimis, kuriuos paskelbė valstybinė Baltarusijos televizija, sužeistųjų skaičius išaugo iki 103. Žuvusiųjų skaičius pakilo iki 11 – tokį skaičių paskelbė A. Lukašenkos administracijos atstovai.

21.40 val. URM reiškia užuojautą Baltarusijai ir ypač žuvusiųjų artimiesiems. Tuo pačiu skelbiama, kad Lietuvos piliečiai nenukentėjo (nėra tokios informacijos).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

21.20 val. Baltarusijos prezidentas skelbia, kad sprogimas nebuvo nukreiptas prieš jį.

21.00 val. Lietuvos ambasadorius Baltarusijoje E. Bagdonas paskelbė, jog išpuolis pripažintas teroro aktu. Sprogmuo detonuotas maždaug apie 17.54 val. Galėjo žūti 15 žmonių.

Kai kurios žiniasklaidos priemonės pranešė, kad sprogmuo buvo prikimštas smulkių detalių.

Sužeistųjų skaičius išaugo iki 90. Pusšimtis žmonių nugabenta į ligonines. Dar apie 40-čiai lengviau nukentėjusiųjų pagalba buvo suteikta vietoje.

Sprogimas Baltarusijos sostinėje

20.41 val. Baltarusijos internetinio naujienų portalo www.n-europe.eu vadovas Aleksejus Bratočkinas portalui „Balsas.lt“ sakė, kad tikros informacijos dar mažoka. „Interneto portalai prislopo, kol pasipildo daugiausia skaitytojų nuotraukomis. Mat visi žmonės nubėgo į vietą ir dar tos informacijos nesusirinko. Kol kas žinoma, kad žuvo 7 žmonės, sužeista virš 50. Apie žuvusiųjų tapatybes nieko nėra. Taip pat nieko nėra ir iš versijų – kas kaltas. Žinoma tik tiek, kad vyksta pasitarimas pas prezidentą Aleksandrą Lukašenką“, - sakė jis.

REKLAMA

Pasak A. Bratočkino, su pačia A. Lukašenkos rezidencija sprogimas greičiausiai nebuvo susijęs ir ji tikrai nenukentėjo. „Sprogimas įvyko pačiame metro. Atsidarius vagono durims 17.56 val, Minsko laiku, nugriaudėjo du sprogimai. Rezidencija yra matoma nuo metro stoties, bet iki jos dar reiktų eiti keletą minučių, tad vargu ar čia buvo koks pasikėsinimas į ją“, - sakė žurnalistas.

20.15 val. Baltarusijos prezidentas pirmadienio vakarą dėl sprogimo Minsko metropoliteno stotyje „Oktiabrskaja" šaukia skubų pasitarimą, pranešė prezidento atstovas spaudai Pavelas Liogkij.

REKLAMA

Iš karto po sprogimo traukiniai ir toliau važiavo pro stotį „Oktiabrskaja“, tačiau joje nestodavo. Vėliau eismas šia metro atšaka iš viso buvo nutrauktas.

19.50 val. Teigiama, jog sužeista apie 50 žmonių. Kai kurie sužeisti skeveldromis, todėl neaišku, ar tai buvo skeveldrinė bomba, ar nuolaužos.

19.40 val. Pranešama apie tris žuvusius civilius.

19.12 val Kaip praneša naujienų agentūrą Interfax-Zapad, jau yra pora žuvusių. Nustatyta jau daugiau nei 30 sužeistųjų. Kaip praneša „Interfax“, jų traumos (nudegimai ir žaizdos) rodo sprogimą buvusį itin stiprų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot įvykio liudininko Igorio, sprogimas buvo tarp antro ir trečio vagono, kur įprastai būna ypač daug žmonių. „Aš pats išnešiau šešis sužeistų žmones. Ten labai daug kraujo ir sužeistųjų“, - vietiniam laikraščiui pasakojo jis.

Oficialūs šalies šaltiniai sprogimo priežasties dar nežino, o terorizmo versija kol kas nėra keliama.Įvykio vietoje dirba 10 greitosios pagalbos automobilių ir 12 gaisrinių.

Metro stotis „Oktiabrskaja“ yra pačiame Minsko centre, visai šalia Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos rezidencijos.

REKLAMA

Balsas.lt primena, kad Baltarusijoje anksčiau nebūdavo ekstremistų išpuolių. Tačiau nuo sprogimų nuolat kenčia taikūs Rusijos gyventojai. Sausio 24 d. Maskvos Domodedovo oro uoste nugriaudėjus sprogimui žuvo 35 žmonės, virš 100 buvo sužeista.

Išpuolis Domodedove

Sprogimas Maskvos metro

............................................

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų