REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sekmadienį, balandžio 10 d. „Chorų karuose“ įvyko mažasis finalas. Trys projekte likę kolektyvai kovojo dėl dviejų vietų superfinale. Vakaro tema – lietuviškos tautinės dainos leido chorams papuošti vakarą ryškiais nacionaliniais motyvais.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis scenoje pasirodė Oranžinis Alytaus choras. Jis atliko lietuvių liaudies dainą „Teka teka“. Nauja dainos versija skambėjo šiuolaikiškai, nenutolo nuo originalo, tačiau komisijos teigimu buvo pernelyg panašus į dainininkės Rasos Bubulytės dainuojamą koverį, o šokių muzikos ritmai netiko. „Noriu padėkoti už naują žinomos dainos versiją, tačiau aš laukiau naujos dainos. Panaudojote ir instrumentuotę, vokalas taip pat buvo analogiškas daugelyje vietų, jūs tik pritaikėte kūrinį choriniam dainavimui“, ‒ sakė Loreta Sungailienė.

REKLAMA

Stanislovo Stavickio-Stano vadovaujamas Vilniaus Tarptautinis choras atliko lietuviškų, moldaviškų, lenkiškų, ukrainietiškų tautinių dainų popuri. Pasirodymas buvo itin nuotaikingas ir spalvingas, tačiau Loreta Sungailienė pasigedo ryškesnės lietuviškosios numerio dalies. „Norėjot padaryt originaliai, bet tos sudedamosios dalys nepavyko. Pradėjote kartotis brangieji. Jei eisite į superfinalą, mes iš jūsų vis tiek reikalausime „choriškumo“, ‒ komentavo Kristina Zmailaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąjį raundą užbaigė Kauno Burgundiškasis choras. Kolektyvas atliko lietuvių liaudies dainą „Pūtė vėjelis“. Komisija dėkojo chorui už nuoširdų ir profesionalų pasirodymą. „Tas žiūrovas, kuris neišklausė šios dainos iki galo buvo arba labai blogos nuotaikos arba absoliučiai neturi širdies“, ‒ žavėjosi Marijonas Mikutavičius.

Antrąjį pasirodymų ratą, kuriame temos laikytis jau nebuvo privalu, vėl pradėjo Alytaus Oranžinis choras. Kolektyvas scenoje atliko R. Kelly dainą „Worlds Greatest“. Komisijos nuomone pasirodymas buvo puiki demonstracija to, ką gali padaryti lietuviai, kai rimtai imasi reikalo. „Aranžuotė puiki, puikus vystymas, choras taip pat girdisi. Dar daugiau pasimokius galima pasiekti tikrai gerų rezultatų“, ‒ sakė K. Zmailaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinis Vilniaus choras antrajam pasirodymui pasirinko dainą „Jei ne auksinės vasaros“. Komisija dėkojo už vieno iš populiariausių kūrinių apie tremtinius sugrąžinimą į eterį. Tiesa, profesionalai turėjo priekaištų atlikimui. „Kodėl kai choras dainuoja, jis tik imituoja instrumentuotę. Aš pasiilgstu, kad tavo (S. Stavickio-Stano – red. pastaba) choras dainuotų žodžiais“, ‒ nepatenkintas buvo E. Seilius.

Vakarą užbaigė Danguolės Beinarytės vedami kauniečiai. Burgundiškasis choras scenoje atliko Madonnos dainą „Like A Payer“. K. Zmailaitė padėkojo kolektyvui už klausytojų skonio lavinimą. „Kontrastingi buvo jūsų kūriniai, bet tai tik rodo jūsų talentą ir kūrybinius sugebėjimus. Viską darote profesionaliai ir nuoširdžiai“, ‒ komplimentų negailėjo L. Sungailienė.

REKLAMA

Komisijos geriausiai įvertintą Kauno Burgundiškąjį chorą aktyviausiai palaikė ir žiūrovai. Kauniečiai užėmė pirmąją vietą ir užtikrintai žengė į superfinalą. Antroji vieta ir kelialapis į lemiamą „Chorų karų“ mūšį atiteko Oranžiniam Alytaus chorui. Margam tarptautiniam S. Stavickio-Stano kolektyvui teko guostis projekte užimta trečiąja vieta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų