REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Londono futbolo klubo „Chelsea“ savininko Romano Abramovičiaus svajonės paversti komandą Europos užkariautojais kaina greitai pasieks 1 mlrd. svarų sterlingų (apie 4 mlrd. litų), skelbia thisislondon.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Rusų oligarchas jau suteikė klubui 740 mln. svarų beprocenčių paskolų ir kasmet komandai skiria vis daugiau lėšų.

REKLAMA

„Chelsea“ valdančios kompanijos pateikti skaičiai rodo, kad klubas pernai turėjo 77,8 mln. svarų skolų – kur kas daugiau, nei pernai (47,4 mln.).

R.Abramovičius desperatiškai nori laimėti svarbiausio Europos futbolo turnyro – Čempionų lygos trofėjų. Vien sausį jis investavo 73 mln. svarų į dviejų naujų žaidėjų pirkimą – Fernando Torreso perėjimas atsiėjo 50 mln. svarų, Davido Luizo – 23 mln. Ir šie skaičiai nėra įtraukti į praeitų metų ataskaitą.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau nepaisant šimtų milijonų, investuotų į geriausius Europos futbolininkus, trečiadienį R.Abramovičius atrodė netenkantis vilties – stebėdamas, kaip jo brangi visomis prasmėmis komanda namuose 1-0 pralaimi „Manchester United“ klubui (Čempionų lygos ketvirtfinalyje).

Augančias išlaidas daugiausia sudaro nuolat kylančios futbolininkų algos, kurios per 2010 m. išaugo 19,5 mln. svarų bei mokesčiai už žaidėjų perėjimus iš kitų klubų (angl. transfer deals). R.Abramovičius tokius žaidėjus kaip Frankas Lampardas arba Johnas Terry padarė vienais turtingiausių Londono gyventojų – pirmasis uždirba 120,000, antrasis – 150,000 svarų per savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne tik R.Abramovičius turi išlaidauti – „Chelsea“ komandos gerbėjai už bilietus moka vis daugiau – geriausios vietos „Stamford Bridge“ stadione kainuoja jau po 75 svarus. Klubo atributika taip pat brangsta, pavyzdžiui, marškinėliai kainuoja 47,99 svaro.

Minėtos skolos turbūt labai stebina klubo konkurentus Anglijos „Premier“ lygoje – pavyzdžiui, „Arsenal“ komanda ne tik kad neturi skolų, bet pernai generavo pelną. Klubą stebi ir „UEFA“ vadovybė – nuo 2013 m. tokioms turtingoms komandoms, kaip „Chelsea“ arba „Manchester City“ bus įvesti finansiniai apribojimai.

REKLAMA

Futbolo finansų ekspertas Davidas Bickas teigia: „Problema ne tai, kad Abramovičius negali apmokėti tų skolų. Jis gali. Bet „Chelsea“ turi pradėti laikytis taisyklių. Jie negali išleisti daugiau, nei generuoja apyvartos. Jie turi sumažinti atlyginimus ir išleisti mažiau „transferų“ rinkoje. Bet galiu užtikrinti, kad ir kitais metais jie bus skolose.“

Pagal „Forbes“ sudarytą reitingą R.Abramovičius yra devintas turtingiausias žmogus Rusijoje ir 53-ias pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų