REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pinigų kišenėje – ne per daugiausia. O parduotuvės jau vilioja pavasario prekių išpardavimais ir vasariškomis spalvomis plazdenančiais paplūdimio rūbais. Akys visko nori, širdis dega geismu, o piniginė... Hm... tiesą sakant, jos galimybės ribotos. Tad dar kartą pasikartok, ar gerai žinai 10 sėkmingo apsipirkimo įsakymų?

REKLAMA
REKLAMA

1.    Neturėk kitų biudžetų, tik šitą vieną. Tai yra neskaičiuok pinigų, kuriuos ketini gauti, uždirbti ar laimėti loterijoje. Svarbiausia – tai, ką turi šiuo metu. Ar naujasis pirkinys atitinka tavo esamą piniginės turinį?

REKLAMA

2.    Neatsek piniginės be reikalo. Prieš ką nors įsigydama gerai pagalvok, ar tau to daikto tikrai reikia? Akimirką įsivaizduok, kad vis dėlto jo nenusipirkai. Ar dėl to nukentėsi? Jei šis, naujasis daiktas, keičia senąjį, kuris tau nebetinka, kurį kam nors atiduodi ar parduodi – puiku. Bet jei dubliuoja tai, ką jau turi – paklausyk proto balso ir susilaikyk!

3.    Apsipirkimą švęsk. Tai nereiškia, kad lakstymus tarp parduotuvių turėtų vainikuoti dar ir riebus desertas pakeliui pasitaikiusioje kavinukėje. „Švęsk“ – vadinasi, nepamiršk pasidžiaugti tuo, ką įsigijai. Čia galioja dėsnis: kuo daugiau daiktų nusiperki, tuo mažiau džiaugsmo tau teikia kiekvienas jų paimtas atskirai. Tad stenkis nusipirkti vieną, juo nuoširdžiai pasidžiaugti, ir tik po keleto dienų įsigyti dar ką nors naujo.

REKLAMA
REKLAMA

4.    Gerbk tai, ką turi. Tikriausiai tau, kaip ir daugumai, yra tekę nejaukiai pasijusti dėl savo dulkinų, nešvarių batų užėjus į batelių parduotuvę. Ten visas apavas taip gundančiai žvilga prožektorių šviesoje, viskas nauja, be menkiausios raukšlelės... Štai ir norisi pirkti bent jau ką nors – kad tik pakeistum senuosius batus. Neskubėk. Žvilgtelk į savuosius vėl išėjusi į gatvę, palygink su kitų praeivių batais. Ne taip jau blogai, tiesa? O jei dar dažniau brūkštelėsi per juos batų tepalu, kruopščiau nuvalysi grįžusi lietingą dieną... Galbūt nereikės naujos poros? Tas pats pasakytina apie visus daiktus. Neskubėk senųjų keisti naujais – verčiau pamėgink kruopščiau juos prižiūrėti. Taip pratęsi savo daiktų galiojimo laiką ir reikės rečiau pirkti naujus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5.    Nesuklysk. Pirk tik tai, kas tau idealiai tinka. Kad ir kaip viliotų rausva-gelsva-žydra vasaros rūbų gama po žiemos niūrumo, rinkis tik tuos atspalvius, kurie tau tinka. Dauguma spalvų dailiai atrodo ant pakabos ir kur kas prasčiau – kai apsivelki. Kritiškai įvertink rūbą matuodamasi: ar jis neatskleidžia tavo figūros trūkumų? Ar nepaslepia tavo privalumų? Geriau rinkis brangesnį arba mažiau į akis krentantį, bet tau idealiai tinkantį rūbą, nei tą, kuris gražiausiai atrodo ant parduotuvės manekeno, o ne ant gyvo žmogaus.

REKLAMA

6.    Negudrauk. Pirkti visu dydžiu mažesnius džinsus,kad būtų papildomas akstinas laikytis dietos? Blogas sprendimas! Savo svorio pokyčiams stebėti verčiau pasirink ką nors iš senųjų rūbų, į kuriuos nebeįlendi. O parduotuvėje pirk tik tai, kas tau tinka šiandien. Priešingu atveju rizikuoji nusipirkti tik sąžinės priekaištą.

7.    Nevok. Tam, kad nusipirktum šią rankinę, pasižadi atsisakyti sporto salės abonemento ir manikiūro? O šis laikrodukas patuština ir tavo atostogoms skirtas santaupas? Nevok iš savęs ir savo santaupų! Kol nesutaupei reikiamos sumos – nepirk net ir labai trokštamos prekės. Nes ji tikrai nesuteiks tiek malonumo, kiek galėtų.

REKLAMA

8.    Nekalbėk netiesos. Parduotuvė – ne ta vieta, kur turėtum dangstytis po melo kauke, esą tavo dydis visai ne M, o S. Sakyk tiesą, drąsiai atskleisk konsultantei, kurias savo figūros bėdas norėtum paslėpti užuot stengusis įsisprausti į ultramadingą, bet superrizikingą variantą.

9.    Negeisk svetimo daikto ar svetimo rūbo. Nepamiršk – tu esi tu. O švarkelis „kaip Rihannos“ ar sportbačiai „kaip Kristen Stewart“ nepavers tavęs nei scenos žvaigžde, nei Holivudo atradimu. Pirk tokius daiktus, kurie tau patogūs ir patinka, o ne todėl, kad jie primena kažkieno kito daiktus.

10.    Negeisk svetimų pirkinių. Jei apsipirkti išsiruošėte su bičiulių kompanija, nepasiduok pagundai prisipirkti per daug. Jei draugei reikia maudymosi kostiumėlio – tai dar ne priežastis ir tau jį pirkti. Galbūt pernykštis vis dar kuo puikiausiai tinka? Pasikartok mintyse, kokių daiktų tau šiuo metu išties REIKIA, o ne norisi, ir domėkis būtent jais. O apatinių rūbų parduotuvėje verčiau sukoncentruok dėmesį į draugės poreikius – padėk jai išsirinkti tinkamiausią variantą, pasiūlyk, kas, tavo manymu, jai labiausiai tiktų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų