REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasibaigęs išankstinis vasaros sezono pažintinių kelionių pardavimas leidžia matyti, kokiomis kryptimis lietuviai planuoja plėsti savo kelionių geografiją. Tarp populiariausių krypčių dominuoja Italija, Prancūzija, Portugalija bei Turkija. Tolimųjų kelionių kategorijoje Šri Lanka šiemet aplenkė pernykštį lietuvių favoritą Tailandą.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiemet pastebėjome itin stiprų pažintinių kelionių autobusu populiarumo augimą. Iki balandžio mėn. pradžios tokias keliones įsigijo dukart daugiau lietuvių nei praėjusiais metais“, - sako didžiausio Lietuvoje pažintinių kelionių organizatoriaus „Novaturo“ pardavimo ir rinkodaros direktorius Tomas Mikalonis.

REKLAMA

Anot jo, įdomu tai, jog pažintinių kelionių autobusu lyderė liko nepakitusi – lietuviai ir toliau labiausiai veržiasi į Italiją, tačiau renkasi ne klasikinę šios šalies šiaurę, o ilgesnę, brangesnę, bet įdomesnę kelionę į Kaprio salą. Už jos rikiuojasi populiarumo neprarandanti Prancūzijos sostinė Paryžius bei Adrijos jūros pakrante viliojanti Kroatija. Vidutinė pažintinės kelionės autobusu kaina išliko panaši kaip ir pernai – apie 1380 Lt.

REKLAMA
REKLAMA

Didžioji dalis vykstančių į pažintines keliones autobusu yra iš Vilniaus ir Kauno, tačiau daugiausiai tokių kelionių populiarumas, lyginant su ankstesniais metais, augo kituose miestuose – Šiauliuose (net 4 kartus), Marijampolėje ir Alytuje (3 kartus).

„Kai kurių kelionių paklausa buvo dvigubai didesnė nei prognozavome iš anksto, todėl papildomus autobusus siunčiame į Gėlių paradą Nyderlanduose, Luaros slėnį Prancūzijoje bei tą pačią Kaprio salą“, - sako T. Mikalonis.

Tuo tarpu pažintinėms kelionėms lėktuvu lietuviai mieliausiai rinkosi pietų Europos valstybes. Populiariausias pasirinkimas - Portugalija, kuri aplenkė praėjusių metų favoritę Turkiją, Ispaniją bei Maroką.

„Įdomių pasikeitimų galime pastebėti žvelgiant į populiariausiais šiais metais įsigytas „Novaturo“ tolimųjų kraštų keliones. Tarp jų atsirado Kenija, tačiau ją pagal populiarumą lenkia Šri Lanka. Apskritai vertinant, matome, kad lietuvių poreikiai keičiasi kasmet, jie siekia atrasti naujų nepažintų kraštų“, - teigia T. Mikalonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų