• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) už uždarų durų svarstė energetinio saugumo problemas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak NSGK pirmininko Arvydo Anušausko, posėdyje išklausyta specialiųjų tarnybų specialistų informacija apie Lietuvos energetinį saugumą, apie atomines elektrines, kurios statomos greta Lietuvos.

REKLAMA

„Informacija buvo pakankamai detali pateikta. Mes tiesiog matome, kokios stadijos yra kiekvienas iš projektų. Jie yra labai skirtingi, skirtingos stadijos, tai yra mums aktualu“, – nenorėdamas atskleisti uždaro posėdžio detalių sakė A. Anušauskas.

NSGK pirmininkas nemano, kad kokie nors įstatymų pakeitimai galėtų paveikti kitose valstybėse statomas atomines elektrines, nes „vis dėlto elektrinės yra už Lietuvos ribų. Mes savo teisės aktais jų tiesiogiai paveikti negalime“.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, mes galime daryti kažkokius žingsnius tarptautinėje erdvėje. „Svarbesnis dalykas, ar į politinius sprendimus, kurie gali būti priimti, atsižvelgs Europos Komisija, ES, tarptautinės organizacijos. Vis dėlto tai geopolitiniai energetiniai projektai, kurie vienaip ar kitaip veikia kiekvienos šalies, ne tik Lietuvos, lygiai taip pat gali paveikti situaciją Latvijoje, Lenkijoje, Estijoje gal mažiau. Bet kokiu atveju Lietuvos siekis siekti energetinio saugumo yra ir išlieka svarbiausiu“, – žurnalistams sakė A. Anušauskas.

Pateikęs parlamentarams informaciją Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinis direktorius Gediminas Grina su žurnalistais buvo nekalbus, motyvuodamas tuo, kad posėdis buvo uždaras.

„Negaliu komentuoti šito posėdžio turinio“,– tvirtino VSD vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų