REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už pinigus tikrai neįmanoma nusipirkti visko. Tą įrodo sąrašas dešimties slaptų vietų, į kurias joks paprastas žmogus negalėtų patekti, nežiūrint į tai, kiek jis turi pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

10. Mežgorjė – uždaras miestas Jamantau kalnuose (Uralo dalis). Miestas, į kurį ribojamas patekimas, galioja sugriežtintos saugumo taisyklės, įkurtas 1979 metais. Boriso Jelcino valdymo metais JAV palydovai užfiksavo didelio masto kasinėjimų vietas bei kalno viršūnėje įsikūrusias karines bazes. Tuomet rusai paaiškino, kad tai savotiška rusų lobių saugykla bei bunkeris, skirtas vadovybei slėptis, jeigu kiltų atominis karas.

REKLAMA

9. Slaptieji Vatikano archyvai – vieninteliai dokumentai, prie kurių negalima prisiliesti, yra tie, kuriems dar nėra 75 metai. Šio slaptumo tikslas – diplomatinės ir vyriausybinės informacijos apsauga. Slaptų archyvų lentynos yra 84 kilometrų ilgio, kataloge įrašyta net 35 000 tomų dokumentų.

8. „Klubas 33“ – privatus Disneilendo klubas, esantis Naujojo Orleano aikštės širdyje. Įėjimą į klubą žymi lentelė su skaičiais 33. Nors Disneilendas turi leidimą prekiauti alkoholiu, yra vienintelė vieta, kur suaugusieji gali mėgautis įvairiausiais svaigiaisiais gėrimais. Kalbama, kad pradinis įnašas už galimybę priklausyti šiam klubui siekia apie 30 tūkst. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

7. Maskvos Metro2 – sistema buvo sukurta maždaug Stalino laikais ir turėjo kodinį pavadinimą D–6. Rusijos Federalinė saugumo tarnyba bei Maskvos metropoliteno administracija nei patvirtina, nei paneigia Metro–2 egzistavimą. Sklinda gandai, kad Metro–2 ilgis viršija netgi viešojo metro ilgį. Metro jungia Kremlių, Federalinės saugumo tarnybos štabą, Vnukovo–2 oro uostą, požeminį miestą bei kitus nacionalinės reikšmės objektus.

6. White'o džentelmenų klubas – yra pats uždariausias Didžiosios Britanijos klubas, kurį 1693 metais įkūrė italas Francesco Bianco. Šis klubas garsėja lažybų knyga – joje užfiksuotos itin keistos klubo narių lažybos. Jeigu jūs nesate karališkosios šeimos narys, ar labai įtakingas politikas, meno žmogus, vargu ar kada nors pateksite į šį klubą. Beje, moterims narystė klube yra griežtai draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Zona 51 – ypač slapta karinė bazė pietvakarių Nevadoje. Ši bazė buvo ilgą laiką oficialiai nepripažįstama. Pagrindinė jos paskirtis – kurti naujus lėktuvus ir juos išbandyti. Ypatingas slaptumas davė peno gandams, esą ten saugomi ir tyrinėjami sudužę nežemiškos kilmės erdvėlaiviai. Kalbama, kad būtent čia laikomos Rozvele sudužusių neatpažintų skraidančių objektų liekanos.

4. Kambarys 39 – ko gero, pati slapčiausia Šiaurės Korėjos organizacija, ieškanti būdų, kaip šalies vadovui Kim Jong–ilui ir jo šeimai gauti užsienio valiutos. Ši organizacija apsupta daugybės paslapčių. Manoma, kad Kambarys 39 naudojasi dešimtimis banko sąskaitų Kinijoje ir Šveicarijoje pinigams plauti ir įvairiems neteisėtiems sandoriams. Taip pat teigiama, kad ši institucija verčiasi narkotikų kontrabanda ir neteisėta prekyba ginklais.

REKLAMA

3. Didžioji Ise šventykla – pati švenčiausia vieta Japonijoje, IV amžiuje prieš mūsų erą pastatyta Saulės deivei Amaterasu. Šventykla kas dvidešimt metų yra griaunama ir vėl atstatoma (kitas atstatymas numatytas 2013 metais). Į šventyklą gali patekti tik dvasininkas, kuris yra Japonijos imperatoriškosios šeimos narys.

2. Skubios veiklos centras – tai vieta, į kurią ne tik neįmanoma patekti, bet ir visai nenorima patekti. Griežtai įslaptintas ir uždaras centras atsakingas už veiksmų koordinavimą esant nacionalinei ar pasaulinei katastrofai. Skubios veiklos centras yra strateginių atominių pajėgų valdymo sistemos dalis.

1. Karinė bazė RAF Menwith Hill – Didžiosios Britanijos karinė bazė, turinti ryšių su globaliniu šnipų tinklu „Ešelonas“, šiuo metu užsiima teroristinių grupuočių stebėjimu bei politine ir diplomatine žvalgyba. Ši bazė turi įspūdingą žemiškų palydovų stotį, gali nustatyti raketų puolimą ir jas perimti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų