REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio skyriaus specialistai nuolat kviečia informuoti miestiečius apie miesto maršrutinių mikroautobusų vairuotojus, keleiviams neišduodančius bilietų. Tačiau jeigu ir atsiranda apie tai pranešančiųjų anonimiškai, rašyti pareiškimus dažniausiai atsisakoma.

REKLAMA
REKLAMA

Su maršrutinių mikroautobusų vairuotojų piktnaudžiavimu neišduoti bilietų užvakar susidūrė Alytaus miesto savivaldybės meras Feliksas Džiautas, po darbo grįždamas namo šia transporto priemone.

REKLAMA

Bilieto paprašė išlipdamas

Ketvirtadienį po darbo, 17 val. 30 min., Alytaus miesto savivaldybės meras F.Džiautas atėjo laukti maršrutinio mikroautobuso į stotelę prie senosios autobusų stoties. 5-ojo maršruto mikroautobuso vairuotojas, sumokėjus pusantro lito, ne tik jam, bet ir kitiems šioje stotelėje įlipusiems keleiviams nedavė bilietų.

Putinų mikrorajono stotelėje išlipdamas meras vairuotojo paprašė išduoti bilietą. „Vairuotojui pasakiau, gal bent merui duotų bilietą. Tada man padavė seną bilietą, bet ant jo matyti, kad išduotas panašiu laiku, kaip aš įsėdau į mikroautobusą", - sakė F.Džiautas.

REKLAMA
REKLAMA

Mikroautobuso vairuotojas miesto merą privertė tapti „zuikiu„, o paprašytas bilieto, vairuotojas stebėdamasis paklausė: „Jūs miesto meras?..“ Šį įvykį matė ir mero bendrakeleivis, vienas Alytaus kolegijos dėstytojas. „Jei reikės, turiu ir liudininką. Bet aš nenorėčiau, kad ši istorija būtų sureikšminta dėl mano einamų pareigų. Bilietų neišdavimas bet kuriam keleiviui negali būti toleruojamas, mes negalime leisti tyčiotis iš žmonių. Jei bilietai neišduodami, tai arba jie priskiriami prie lengvatinių, už kuriuos vežėjams mokamos išmokos iš savivaldybės biudžeto, arba vairuotojai patys susirenka pinigus ir nemoka mokesčių valstybei",- teigė miesto meras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pranešta direktoriui ir vedėjui

Vakar ryte F.Džiautas, išsaugojęs sunkiai įskaitomą 5-ojo maršruto mikroautobuso vairuotojo išduotą bilietą, apie jo neišdavimą įsėdus į mikroautobusą raštu pranešė miesto savivaldybės administracijos direktoriui Juozui Skesteniui ir Komunalinio ūkio skyriaus vedėjui Algimantui Tarasevičiui.

„Šį raštą parašiau siekdamas, kad nebūtų apgaudinėjami keleiviai, kad vežėjai būtų priversti kelti savo kultūros ir aptarnavimo lygį. Kontroliuojantys mikroautobusų vairuotojų darbą savivaldybės specialistai taip pat turėtų sustiprinti kontrolę", - pareiškė F.Džiautas.

Vakar merui teko bendrauti ir su bandžiusio apgauti 5-ojo maršruto mikroautobuso vairuotojo įmonės savininku Dariumi Bandzinu.

REKLAMA

„Paprašiau pateikti minčių dėl vietinio maršrutinio transporto sistemos tobulinimo, teiravausi apie įmonės finansinę padėtį. Žinoma, pasakiau ir apie bandymą mane apgauti. Supratau, kad tai įmonės savininkui nebuvo malonu išgirsti", - sakė miesto meras.

D.Bandzino firma „Binoras" tarp Alytaus miesto maršrutus aptarnaujančių įmonių yra viena iš stambesnių. Šiuose maršrutuose dirba aštuoni firmos mikroautobusai.

Iš viso Alytaus mieste yra vienuolika maršrutų, kuriuos aptarnauja 21 įmonė su 51 mikroautobusu. Kasmet iš miesto biudžeto vežėjams skiriama apie l,1 mln. litų už lengvatinius bilietus keleiviams.

REKLAMA

Svarstys Administracinė komisija

Komunalinio ūkio skyriaus specialistų teigimu, per pastaruosius metus iš maršrutinių mikroautobusų keleivių negauta raštu pateiktų nusiskundimų dėl neišduotų bilietų.

Pagal mero pateiktą raštą į savivaldybėje veikiančią Administracinę komisiją turėtų būti kviečiami D.Bandzino firmos „Binoras" atstovai. Vadovaujantis Administracinių teisės pažeidimų kodeksu, vairuotojui už keleivių vežimą be bilieto gresia bauda nuo 250 iki 500 litų.

Alma Mosteikaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų