REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Svarbiausi praėjusios savaitės įvykiai ir žinios – trumpai.

Pirmadienis, 2011 03 21

Iš gyvenimo pasitraukė žinomas radijo, televizijos laidų ir renginių vedėjas Aurimas Dautartas. Savo gyvybę jis nutraukė sekmadienio, kovo 20-osios, vakare.

REKLAMA
REKLAMA

Atpažįstamu gatvėje veidu A. Dautartas tapo prieš penkiolika metų. LNK televizijoje jis vedė populiarų pasimatymų šou „Dar ne vakaras“. Projektas tuo metu buvo laikomas tikra adrenalino, seksualumo ir nuotykių „doze“ jaunimui. Net ir pastaraisiais metais laida kartais atgydavo klubuose rengiamų vakarėlių pavidalu. „Šis projektas man asmeniškai labai mielas ir brangus“, ‒ apie savo startą televizijoje kalbėjo A. Dautartas.

REKLAMA

Iš gyvenimo pasitraukė televizijos laidų ir renginių vedėjas A. Dautartas

Antradienis , 2011 03 22

Maži radioaktyvių dalelių kiekiai užfiksuoti Islandijoje. Manoma, kad jie iki Europos per Ramųjį vandenyną, Šiaurės Amerikos žemyną ir Atlanto vandenyną atsklido iš avarijos ištiktos Fukušimos-1 atominės elektrinės Japonijoje. Ekspertai ir diplomatai jau anksčiau prognozavo, kad labai maži radiacijos kiekiai pasieks Europą. Radiacijos padidėjimas čia vertinamas tik kaip nežymus, bet pačioje Japonijoje, greta Fukušimos-1 atominės elektrinės, radiacinės taršos lygis pavojingai aukštas.

REKLAMA
REKLAMA

Radioaktyvūs Fukušimos teršalai jau pasiekė Islandiją

Trečiadienis, 2011 03 23

Apie 10 val. ryto Vilniaus policijai buvo pranešta, kad į automobilį, stovintį šalia Vilniaus apygardos teismo, įsėdo akivaizdžiai girtas vyras. Jis atsisakė prisistatyti atvykusiems pareigūnams, todėl buvo nuvežtas į Vilniaus 3 policijos komisariatą. Paaiškėjo, kad tai Vilniaus apygardos teismo teisėjas Zenonas Birštonas. Pasak komisariato pareigūnų, teisėjas atrodė akivaizdžiai girtas ir nuo jo sklido alkoholio kvapas. Policija medžiagą apie darbo metu neblaivų teisėją perdavė Teisėjų tarybai, o prezidentė tą pačią dieną pasiūlė jį atleisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neblaivus teisėjas  atsidūrė komisariate

Ketvirtadienis, 2011 03 24

Vitas Vasiliauskas prakalbo apie bankų priežiūros keitimą. Lietuvos banko valdybos pirmininku paskirtas Vitas Vasiliauskas. Slaptame balsavime už šį Prezidentės Dalios Grybauskaitės pateiktą kandidatą ketvirtadienį balsavo 89 Seimo nariai, 16 buvo prieš, 8 parlamentarai susilaikė. Gerų vertinimų V. Vasiliauskas sulaukė ne tik iš valdančiųjų frakcijų, bet ir iš opozicijos atstovų. Lietuvos banko valdybos pirmininku V. Vasiliauskas taps nuo balandžio 16 d.

REKLAMA

37 metų amžiaus V. Vasiliauskas šiuo metu dirba advokatu kontoroje „LAWIN Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai“, dėsto Vilniaus universiteto Teisės fakultete. Jis yra socialinių mokslų daktaras.

V. Vasiliauskas: bankų priežiūra keisis

Penktadienis, 2011 03 25

Lenkų sirgaliai susirėmė su Lietuvos policija. Draugiškose futbolo rungtynėse Kaune, S. Dariaus ir S. Girėno stadione susitiko Lietuvos ir Lenkijos rinktinės. Prieš mačą Lenkijos sirgaliai susirėmė su Lietuvos policija. Į Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadione vyksiančias draugiškas Lietuvos ir Lenkijos futbolo rinktinių rungtynes kaimyninės šalies futbolo aistruoliai atvyko nusiteikę ne itin draugiškai. Aistruoliai kėlė riaušes, susirėmė su policija ir apsauga. Po riaušių pareigūnai sulaikė dešimtis lenkų sirgalių, keliems jų prireikė medikų pagalbos.

REKLAMA

Lenkijos aistruoliai susirėmė su policija

Šeštadienis, 2011 03 26

Šeštadienį viena po kitos valandai šviesas išjungė net 134 valstybės visuose septyniuose pasaulio žemynuose, taip suteikdamos simbolinį atokvėpį mūsų planetai. Lietuvoje didžiausiai žmonijos savanoriškai aplinkosaugos iniciatyvai – „Žemės valandai“ – su kitais 3800 miestų visame pasaulyje solidarizavosi Vilnius, Kaunas, Druskininkai ir Marijampolė. Centrinės miestų aikštėse susirinkę žmonės iš degančių žvakučių ant grindinio formavo skaičių 60, simbolizuojantį Žemei suteiktas atokvėpio minutes, ir kalbėjo apie būtinybę rūpintis gamta ne tik tą vieną valandą, bet ir kiekvieną dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žemei suteikta simbolinė atokvėpio valanda

Sekmadienis, 2011 03 27

Tarptautinę teatro dieną Lietuvos Nacionaliniame dramos teatre už 2010-aisias metais nuveiktus darbus Auksiniais scenos kryžiais bei premijomis apdovanoti geriausieji šalies teatrų menininkai. Geriausiu metų spektakliu tituluotas Oskaro Koršunovo režisuotas „Dugne“, geriausi aktoriai – Darius Gumauskas ir Eglė Mikulionytė. Iškilmingoje ceremonijoje netrūko džiaugsmo, juoko, bet ir teatrališkai perteiktos ironijos.

A. Sakalauskas: nemaniau, kad Auksinius scenos kryžius galima devalvuoti

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų