REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasak EEOC (Equal Employment Opportunity Commission- vienodų galimybių darbuotojams komisijos), seksualinis priekabiavimas gali pasireikšti keliomis formomis.

REKLAMA
REKLAMA

Paprastai kalbant, tai nepageidautinas žodinis ar fizinis seksualinio pobūdžio elgesys. Jeigu kas nors pakartotinai laido seksualinius komentarus apie jus, tai gali būti  seksualinis priekabiavimas.

REKLAMA

Jam priskirtinas ir jūsų kūno lietimas bei grabinėjimas su tam tikra seksualia potekste.  Tačiau įmanomos ir kitokios subtilesnės formos. Jeigu jūsų darbo vietoje yra žmonių, kurie mėgsta garsiai pasakoti „purvinus“ juokelius arba istorijas kitiems girdint, jie taip pat gali būti apkaltinti seksualiniu priekabiavimu.

Lygiai kaip ir tie, kurie rodo seksualinės pakraipos paveikslus, nuotraukas.

Seksualinis priekabiavimas gali pasireikšti įvairiausiais būdais, įskaitant žemiau išvardintus:

REKLAMA
REKLAMA

- Auka lygiai kaip priekabiautojas gali būti tiek vyras, tiek moteris. Auka nebūtinai turi būti priešingos lyties.

- Priekabiautojas gali būti aukos darbdavys, įdarbintojo agentas, kito darbovietės padalinio vadovas, bendradarbis (-ė) arba firmos klientas.

- Aukomis nebūtinai turi būti asmenys, prie kurių priekabiaujama, bet tie, kurie yra veikiami įžeidžiančio elgesio (veiksmas vyksta šalia, matomas).

- Įstatymais draudžiamas seksualinis priekabiavimas nebūtinai turi būti siejamas su aukos patirtais ekonominiais ar darbinės veiklos nuostoliais (auka nebūtinai patyrė piniginių nuostolių, nebūtinai buvo atleista dėl to iš darbo ir pan.).

Seksualinis priekabiavimas negali būti toleruojamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų