REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Miškininkai iki balandžio pradžios žada baigti tvarkyti prieš pusmetį škvalo suniokotus miškus. Tačiau anot jų atstovų, medienos nespėjama išvežti, nes kelininkai uždarė sunkiasvoriams automobiliams kai kuriuos kelius. Miškininkai tikisi, kad medienos kokybė nepablogės, nuostolių nedaugės, juolab jog kompensaciją žada ir Europos Sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA

Valkininkų ir Varėnos urėdijų miškai – vieni labiausiai nukentėjusių nuo praeitą vasarą praūžusios stichijos, tačiau čia netvarkytų miškų plotų likę vos vienas kitas. Spėriau suktis miškininkus vertė ir rudenį pliaupęs lietus, žiemą storas sniego sluoksnis – miško kirtimo technika galėjo dirbti ne kasdien, praneša LTV „Panorama“.

REKLAMA

Anot miškininkų, šiuo metu nerimą kelia tai, kad sandėliuose susikaupė daug medienos, kurią išvežti trukdo ir kelininkai, kurie riboja krovinių svorį ir taip tausoja šalies kelius.

Generalinės miškų urėdijos duomenimis, Lietuvoje sutvarkyta apie 95 procentus stichijos išverstų miškų. Skaičiuojama, kad praūžęs škvalas išvertė apie 600 tūkstančių kubinių metrų medienos.

Miškininkai dėl prastesnės medienos kokybės negaus planuotų 20–25 mln. litų pajamų. Tačiau anot generalinio miškų urėdo, pusę nuostolio, apie 11 milijonų litų žada paramą ES miškų atkūrimo darbams.

Rūta LANKININKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų