• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skristi lėktuvu be lagaminų daug patogiau

Skristi lėktuvu be lagaminų daug patogiau

REKLAMA

Bagažo pervežimo paslauga užsienyje tampa vis populiaresnė. Skrydžių kompanijos ima didelius mokesčius už bagažo registravimą, o keleiviai kelionės metu nebenori rūpintis ar jų lagaminai kelionės pabaigoje atsidurs toje pačioje šalyje, tempti sunkių lagaminų ir brangiai mokėti už viršytą svorį.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar jau galima išvengti visų šių nepatogumų naudojantis skubių siuntų ar bagažo transportavimo agentūrų paslaugomis, kurios keleivių bagažą gali pervežti į bet kurį pasaulio kraštą. Kai kurios turistinės agentūros šią paslaugą jau įtraukia į siūlomus kelionių paketus.

REKLAMA

Bagažo pervežimas iš tiesų nėra jokia naujiena, tačiau turizmo sektoriaus duomenys rodo, kad šios paslaugos paklausa išaugo prasidėjus pigių skrydžių oro linijų erai ir dėl griežtos, jų vykdomos bagažo politikos. „Keliautojai vis daugiau domisi šia paslauga ne vien dėl rizikos prarasti bagažą oro uoste, bet ir dėl patogumo“, - pasakoja Rafael Garcia Planas, katalonų kelionių ir transportavimo asociacijos viceprezidentas. „Kaskart vis daugiau turistų nori keliauti nesukdami galvos dėl lagaminų ir tiesiog mėgautis skrydžiu. Taip pat ir pigių skrydžių bendrovės leidžia vežtis vis mažiau bagažo, o už viršsvorį reikia brangiai mokėti“, - tvirtina Serviequipaje  agentūros atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautiniai maršrutai

„Tai nuolat reikalinga paslauga. Žmonės vežasi daug daiktų, ypač vyresni, keliaujantys grupėmis, su šeimomis ir vaikais. Pastebėjome šiuos keliautojų poreikius, tad ėmėme siūlyti šią paslaugą“, - komentuoja vienos Ispanijos agentūros atstovas.

Bagažo pervežimas tai tas pats lyg siųstumėte siuntinį, kuris atkeliaus nuo „durų iki durų“. Tai reiškia jog visi lagaminai paimami tiesiog iš jūsų namų ir vėliau, atkeliauja jūsų nurodytu adresu. Kai kurie viešbučiai netgi teikia bagažo išpakavimo paslaugą, t.y. gali sukabinti jūsų rūbus į spintą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dažniausiai užtenka lagaminus išsiųsti dieną prieš kelionę toje pačioje šalyje, o tarptautiniams maršrutams prireikia keleto dienų, tačiau garantuojama, kad pasiekę kelionės tikslą, klientai savo bagažą gautų tą pačią dieną.

Šia paslauga naudojasi įvairiausio tipo klientai, tai gali būti Erasmus studentai, vyresnio amžiaus žmonės ar fizinę negalę turintys žmonės, nes tai leidžia keliauti daug patogiau. Taip pat vykstantys į darbo komandiruotes ar keliaujantys ilgus atstumus klientai.

Priklausomai nuo lagamino, svorio,  kelionės tikslo ir pasirinktos siuntų agentūros, kaina gali labai skirtis. Užsienio agentūrose ši paslauga gali kainuoti nuo 20 iki 150 eurų. Keliautojai siunčia ne tik lagaminus bet ir sportinę įrangą, muzikos instrumentus, vaikų vežimėlius, banglentes ir kitus, nestandartinio tipo ir dydžio daiktus, kuriuos pasiimti į kelionę tiesiog nepatogu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų