REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Avarinėje Fukušimos 1—ojoje atominėje elektrinėje tęsiami reaktorių aušinimo darbai, bet juos apsunkina aukštas radiacijos lygis. Tai ketvirtadienį pranešė jėgainės operatorė — kompanija „Tokyo Electric Power“ ir Japonijos nacionalinė branduolinio ir pramoninio saugumo agentūra.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai kuriose elektrinės vietose radiacijos lygis pernelyg aukštas, ir mes dabar su tuo kovojame“, — pareiškė per spaudos konferenciją agentūros atstovas. Esant tokiai situacijai, valdžia leido padidinti maksimalią metinę radiacijos dozę AE darbuotojams iki 250 milisivertų. Anksčiau ji sudarė 100 milisivertų, 100 kartų viršydama normą eiliniams gyventojams. Daugiau kaip 100 milisivertų dozę jau gavo 17 kompanijos „Tokyo Electric Power“ specialistų.

REKLAMA

Anksčiau kompanijai pavyko nutiesti kabelius nuo išorinių elektros tinklų iki visų šešių AE reaktorių, bet elektros tiekimas į aušinimo sistemas atidėtas iki jų būklės patikrinimo. Dirbti trukdė ne tik aukštas radiacijos lygis, bet ir dūmai — juodi kilo iš 3—iojo reaktoriaus pastato, balti — iš 1—ojo reaktoriaus pastato. Pasak „Tokyo Electric Power“ atstovo, jų priežastis tebėra nenustatyta.

Ekspertai laiko laimėjimu tai, kad pavyko atnaujinti kai kurias 1—ojo ir 3—iojo reaktorių operacinių patalpų funkcijas. Temperatūros ir slėgio kilimas, užfiksuotas ketvirtadienį 1—ajame reaktoriuje, kol kas nekelia didelio pavojaus, paaiškino kompanijos darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų