REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jauna britė pati pasipiršo savo vaikinui, kad spėtų nueiti prie altoriaus, kol jos nepalaužė reta genetinė liga. 26 metų Reičelė Vinard (Rachel Winnard) serga reta liga – progresuojančia kaulėjančia fibrodisplazija. Tai reiškia, kad jos raumenys, sausgyslės ir sąnariai palengva virsta kaulu, rašo „The Daly Mail“.

REKLAMA
REKLAMA

Jauna moteris jau dabar nebegali pakelti rankų virš galvos ir nuolat turi avėti aukštakulnius batus, nes tiesiog nebepajėgia ištiesti pėdų. Manoma, kad pasaulyje yra mažiau nei 500 sergančių šia baisiai liga, nuo kurios nėra vaistų. Dažniausiai tokie žmonės miršta nesulaukę keturiasdešimties. Daugelis ja sergančių žmonių susiduria su dilema, ką rinktis progresuojant ligai – visą likusi gyvenimą tik sėdėti ar tik stovėti.

REKLAMA

Tačiau Reičelė yra pasiryžusi iš gyvenimo pasiimti viską, kol dar gali tai padaryti. Todėl ji paprašė savo vaikino ją vesti. „Visuomet svajojau ištekėti ir turėti šeimą. Labai norėjau nueiti prie altoriaus“, – sako ji.

Ročdeilyje (Rochdale), Didžiajame Mančesteryje (Greater Manchester), gyvenanti pora nori susilaukti vaiko, nors medikai nerekomendavo Reičelei pastoti, nes tai pablogintų jos pačios būklę, o ir kūdikis gali paveldėti šią ligą. „Gydytojai siūlo nepastoti, tačiau niekada niekam neleidau man nurodinėti, ką turiu daryti, o ko ne“, – tvirtina moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų