• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Radiacinės saugos centrą kreipėsi pirmieji Lietuvos gyventojai, grįžę iš Japonijos Jokohamos ir Tokijo miestų.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikti pirmieji iš Japonijos grįžusių lietuvių gautos apšvitos tyrimai – gauta apšvita pasekmių sveikatai negali turėti, teigia Radiacinės saugos centras (RSC) prie Sveikatos apsaugos ministerijos.

REKLAMA

„Atlikus vidinės apšvitos tyrimus, aptikta radioaktyviojo jodo pėdsakų skydliaukėje. Išmatuotas skydliaukėje susikaupusio radioaktyvaus jodo aktyvumas labai nedidelis ir jo sąlygota apšvita pasekmių sveikatai negali turėti“, – sakoma RSC pranešime.

Gyventojai taip pat jau kreipėsi į RSC dėl iš Japonijos gauto siuntinio radiologinio ištyrimo. Atlikus paviršinės taršos tyrimus nustatyta, kad siuntinys neužterštas radioaktyviosiomis medžiagomis.

RSC primena, kad žmonės gali patirti apšvitą kvėpuodami radionuklidais užterštu oru ir su maistu. O daiktai gali būti užteršti dėl aplinkoje esančių radioaktyviųjų medžiagų. Todėl Iš Japonijos grįžę gyventojai, norintys išsitirti išorinę ir vidinę taršą, ar norintys ištirti daiktus dėl galimos jų radioaktyviosios taršos, kviečiami kreiptis į Radiacinės saugos centrą Vilniuje telefonu 2 36 1936 arba atvykti į centrą (Kalvarijų g. 153) prieš tai susitarus telefonu. Tyrimai atliekami nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų