REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siūloma atsisakyti sankcijų gyvenamųjų namų savininkams už vėliavos neiškėlimą, nes baudomis patriotizmas neugdomas.

REKLAMA
REKLAMA

Šis komitetas taip pat siūlo padidinti baudos dydį už Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimą valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų vadovams.

REKLAMA

Tai Žmogaus teisių komitetas nutarė trečiadienį, apsvarstęs Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimo projektus, kuriais numatomos didesnės baudos už Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo nustatytos tvarkos pažeidimus.

Pasak projektų rengėjų, taip subjektai būtų skatinami atidžiau laikytis įstatymo nuostatų, skatinamas piliečių sąmoningumas ir pagarba valstybei, jos vėliavai. Be to, projektu siekiama suvienodinti baudas už vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimą, t.y., padidinti baudą už Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimą sulyginant ją su baudomis už užsienio valstybės vėliavos, Europos Sąjungos ar tarptautinės viešosios organizacijos vėliavos iškėlimo nustatytos tvarkos pažeidimus.

REKLAMA
REKLAMA

Jei būtų pritarta siūlomo projekto nuostatoms, baudos namų savininkams už vėliavos neiškėlimą galėtų siekti iki 200 litų - jei asmuo baudžiamas pirmą kartą, o jei asmuo jau buvo baustas administracine nuobauda už šį pažeidimą – ir iki 400 litų.

Pasak komiteto pirmininko pavaduotojo Valerijaus Simuliko, baudos už neiškeltą vėliavą iššaukia piliečių priešiškumą, o patriotizmo tikrai neįkvepia.

Šiuo metu įstatyme nustatyta pareiga fiziniams ir juridiniams asmenims nustatytomis dienomis iškelti Lietuvos valstybės vėliavą, Lietuvos valstybės istorinę vėliavą, Respublikos Prezidento vėliavą, užsienio valstybių vėliavą, Europos Sąjungos vėliavą ir tarptautinių viešųjų organizacijų vėliavą, taip pat nustatyta stalo ir automobilio vėliavėlių naudojimo tvarka Lietuvos Respublikos teritorijoje, tačiau ne visi subjektai oficialiomis progomis iškelia vėliavas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų