• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmoji bilietų į Europos krepšinio čempionatą diena pranoko net ir drąsiausius organizatorių lūkesčius. Nepaisydami internetinės bilietų pardavimo sistemos gedimų „EuroBasket Fan Club“ programoje dalyvaujantys krepšinio aistruoliai išpirko visus bilietus į realias (ir numatomas) Lietuvos rinktinės rungtynes pirmajame ir antrajame etapuose.

REKLAMA
REKLAMA

Laimėjo atkakliausi

Vakar 10 val. ryto oficialiai prasidėjusi išankstinė prekyba bilietais sukėlė milžinišką krepšinio aistruolių susidomėjimą. Nors oficialaus čempionato bilietų plantintojos „Tiketa“ atstovai tikino, kad tinklalapis pasirengęs susidoroti ir su didžiausiomis apkrovomis, jau pirmomis minutėmis jo darbas ėmė strigti. Pasak „Tiketos“ generalinio direktoriaus Andriaus Žiauberio, per pirmą prekybos valandą buvo užfiksuota daugiau nei 2 milijonai kreipimųsi į sistemą. „Per minutę „Tiketos“ sistema gali parduoti 1000 bilietų, tačiau pirmąją išankstinės prekybos valandą sulaukėme keliasdešimt kartų daugiau užklausų. Nieko panašaus Lietuvoje iki šiol nėra buvę“, – stebėjosi A.Žiauberis.

REKLAMA

Dėl milžiniškos apkrovos pirkėjai buvo statomi į virtualią eilę. Šioje eilėje žmonėms teko „kyboti“ po dvi tris valandas, tad tik patys atkakliausi ir kantriausi galiausiai pasiekė savo tikslą. „Per pirmąją valandą, net ir lėčiau veikiant sistemai, buvo parduota apie 80 proc. bilietų į Panevėžyje vyksiančias Lietuvos rinktinės rungtynes. Įdomu, kad į antrojo – Vilniaus etapo – rungtynes, kuriose, tikimasi, taip pat žais Lietuvos komanda, buvo parduoti visi bilietai“, – pabrėžė „Tiketos“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvius mato finale

Krepšinio mėgėjai vakar išpirko ne tik Panevėžio ir Vilniaus etapų Lietuvos rinktinės mačų bilietus, bet taip pat iššlavė ir Europos krepšinio čempionato finalui skirtus bilietus. „Apie 16 val. baigėsi bilietai į Lietuvos rinktinės varžybas Panevėžyje, išpirkti bilietai į Europos krepšinio čempionato finalo rungtynes. Tačiau „EuroBasket 2011 Fan Club“ nariai dar gali įsigyti bilietų į ketvirtfinalių, pusfinalių rungtynes, taip pat visas pogrupių rungtynes, išskyrus tas, kuriose žais Lietuvos rinktinė“, – padėtį bilietų fronte apibendrino A.Žiauberis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Špokas sakė, kad pirmoji bilietų pardavimo diena pranoko organizatorių lūkesčius. „Tikėjomės, kad bus rimtas susidomėjimas pirmojo etapo rungtynėmis. Tai, kad žmonės išpirko bilietus į antrą etapą bei finalą, tapo malonia staigmena. Apskritai galime tik pasidžiaugti, kad bilietai parduoti, būtų liūdniau, jei prekyba nesisektų. Mes planavome, kad lietuvių rungtynėms skirti bilietai bus išpirkti bent iki gegužės mėnesio, bet matome, kad dėl to rūpintis jau nebeteks“, – samprotavo M.Špokas.

REKLAMA

Jis kategoriškai atmetė bet kokius įtarimus dėl galimai nesąžiningo bilietų paskirstymo. „Galiu patikinti, kad niekam už dyką bilietų nedalinome. 10 procentų lietuviams skirtų bilietų buvo parduota Lietuvos krepšinio federacijos partneriams, Panevėžyje ir Vilniuje prie arenų yra specialūs klubai, kurie taip pat įsigijo savo dalį. Speciali galimybė įsigyti bilietų į visas Lietuvos rinktinės rungtynes buvo sudaryta Tomo Balaišio–Sėklos vadovaujamai krepšinio sirgalių grupei, kurioje yra 166 nariai. Bet jie tokios privilegijos nusipelnė savo juodu darbu, palaikydami Lietuvos rinktinę įvairiuose turnyruose“, – paaiškino „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto vadovas.

REKLAMA

„EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto atstovas ryšiams su visuomene Rytis Sabas pripažino, kad tikriausiai be bilietų į lietuvių rungtynes liko ir nemaža dalis klubo narių. „Į vienas rungtynes Panevėžyje buvo parduodami maždaug 3 tūkst. bilietų. Jei fanų klube yra 5 tūkst. žmonių ir kiekvienas iš jų galėjo pirkti po keturis bilietus, tai poreikis buvo 20 tūkst. bilietų“, – sakė R.Sabas „Vakaro žinioms“.

Anot jo, kiti krepšinio gerbėjai dar gali turėti vilčių. „Birželio mėnesį bus antrasis pardavimo etapas. Bilietai bus platinami per mūsų rėmėjus ir partnerius – per vieną prekybos tinklą, per degalinių tinklą ir galbūt lėktuvuose“, – pasakojo R.Sabas. Kita vertus, kai kas iš ažiotažo ir pasipelnys. Juodoji rinka nesnaudžia. Vakar internete jau buvo galima rasti skelbimus, siūlančius bilietus į lietuvių rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dirbs su užsieniečiais

Šiek tiek daugiau pastangų krepšinio čempionato organizatoriams teks įdėti pardavinėjant bilietus į kitų komandų rungtynes. Pasak M.Špoko, daug vilčių dedama į užsienio komandų gerbėjus. „Jau dabar nupirkta apie 700 bilietų į kitų grupių rungtynes. O kai prasidės laisva bilietų prekyba, įsitrauks ir užsieniečiai. Manome, kad latviai ir slovėnai aktyvumu nenusileis lietuviams. O jei matysime, kad pardavimas lėtėja – rengsime specialias akcijas, mėginsime ieškoti būdų, kaip būtų galima gerinti pardavimą“, – teigė M.Špokas.

Arūnas ABROMAITIS, Evaldas GELUMBAUSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų