REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jemeno policija šeštadienį auštant šturmu paėmė opozicijos palapinių stovyklą Sanoje.

Šimtai policininkų įsiveržė į stovyklą ir ėmė mušti demonstrantus lazdomis. Gydytojai teigia, kad pareigūnai kelias valandas blokavo visas stovyklos prieigas ir neleido ten medikų. Per šį susidorojimą ne mažiau kaip 300 žmonių buvo sužeista ir suluošinta, vienas paauglys mirė nuo šautinės žaizdos galvoje.

REKLAMA
REKLAMA

"Tai priminė masinę egzekuciją. Uniformuoti policininkai tempė žmones iš palapinių ir mušė, šaudė, po to paleido ašarines dujas", - pasakojo mačiusieji.

Penktadienį Sanoje įvyko daugiatūsktantinė demonstracija su šūkiu "Kelio atgal nėra". Jos dalyviai reikalavo, kad atsistatydintų prezidentas Ali Abdula Salehas (Ali Abdullah Saleh), valdantis šalį 32 metus. Per šį laikotarpį Jemenas virto viena neturtingiausių pasaulio šalių. 40 procentų gyventojų pajamos nesiekia 1 dolerio per dieną, o trečdalis jemeniečių badauja. Įvykių Tunise ir Egipte įkvėpta Jemeno opozicija reikalauja, kad valdantysis režimas besąlygiškai atsistatydintų, ir atmeta visus prezidento pasiūlymus pradėti konstitucines reformas šalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų