REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo metų pradžios įsigaliojo nauja tvarka, visuomenės sveikatos specialistams leisianti tirti gyventojų skundus dėl trikdančių nemalonių kvapų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tiriami bus ne visi kvapai – skundai dėl nevalyvo ar puodą prisvilinusio kaimyno nebus tiriami, patikslina LTV „Panorama“.

REKLAMA

Anksčiau žmonių skundų dėl dvoko visuomenės sveikatos centro specialistai

tiesiog nepriimdavo, nes nebuvo tai reglamentuojančios tvarkos. Nuo metų pradžios tvarka kvapų koncentracijai nustatyti įsigaliojo, tačiau, pasak Klaipėdos visuomenės sveikatos centro atstovės Astos Šlepetienės, ji gana sudėtinga.

Skųstis nutaręs žmogus turi pats nurodyti iš kur, kuriuo metu ir kaip dažnai sklinda jį trikdantys kvapai. Specialistų komisiją kelis kartus turės įsileisti į savo butą, nes kvapai gali būti tiriami tik gyvenamoje aplinkoje.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, skųstis galima tik dėl įvairia ūkine komercine veikla užsiimančių įmonių skleidžiamų kvapų – iš nevalyvo ar puodą ant viryklės pamiršusio kaimyno buto sklindantis dvokas tiriamas nebus.

Astos Šlepetienės teigimu, nustatytiems kvapų skleidėjams, galima bus nurodyti imtis kvapus mažinančių priemonių, skirti iki penkių šimtų litų siekiančią administracinę baudą, ar net sustabdyti įmonės licenziją.

Beje, Klaipėdos visuomenės sveikatos centras jau gavo pirmą skundą. Klaipėdietis įtaria, kad jo gyvenimą sunkina iš bendrovės „Klaipėdos kartonas“ sklindantys kvapai.

Asta Kažukauskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų