REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicinės Seimo Darbo partijos frakcijos seniūną Vytautą Gapšį stebina šalies premjero Andriaus Kubiliaus pozicija dėl faktų, išdėstytų Ūkio ministro Dainiaus Kreivio paruoštoje garsiojoje pažymoje. A. Kubilius pažymoje minimus Tautos prisikėlimo partijos valdomos Aplinkos ministerijos bandymus pratęsti Viešųjų pirkimų tarnybos sustabdytą konkursą pavadino „kietomis darbinėmis diskusijomis svarbiu klausimu“, ir pareiškė čia nematantis jokio spaudimo, nors dar prieš kelias dienas pats teigė, kad šis raštas buvo surašytas jo paties prašymu, o „pažymoje įvardyti dalykai — šokiruojantys“.

REKLAMA
REKLAMA

„Ūkio ministras, kaip stropi sekretorė atliko premjero užduotį ir surašė visus galimo spaudimo atvejus Viešųjų pirkimų tarnybos vadovui Žydrūnui Plytinikui. Be kitą ko, per klaidą, ar specialiai, joje atsirado ir valdančiosios koalicijos partnerių — „prisikėlėlių“ valdomos Aplinkos ministerijos pavadinimas. Tik po kelių dienų tai pastebėjęs premjeras suskubo pareikši, kad tai tebuvo kietos darbinės diskusijos, tačiau kitais, analogiškais atvejais, kur buvo kalbama apie valdančiai koalicijai nepriklausančias partijas, premjeras jau įžvelgė ir spaudimo, ir korupcijos požymių. Įdomu, kiek tokios darbinės diskusijos, kurios vyko iki šiol, ir apie kurias mes dar nieko nežinome, galėjo kainuoti Lietuvai? Akivaizdu, kad taip pasireiškia dvigubų standartų taikymas — vienus kriterijus premjeras taiko „saviems“, ir visiškai kitus „svetimiems“. Tai gali būti lemtinga premjero klaida“, — teigia V. Gapšys.

Komentuodamas pačioje pažymoje išdėstytus faktus, V. Gapšys pastebi, kad D. Kreivys, slėpdamas pažymoje aprašytus kelių metų senumo įvykius, pats galėjo nusikalsti ne mažiau už rašte minimus asmenis. Juolab, šie faktai nekaip nereabilituoja paties D. Kreivio, kuris galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus, bei vengti mokesčių. „Atvirai pasakius, dėl D. Kreivio ir A. Kubiliaus surengto cirko jau darosi bloga. Susikompromitavęs ministras skandina visą Vyriausybę, kuri ir iki šių skandalų ypatinga kompetencija ir efektyvumu nepasižymėjo. Manau, kad vienintelė išeitis iš šios situacijos jau nebe Ūkio ministro atsistatydinimas, o visos Vyriausybės pasitraukimas. Toks ministrų kabinetas negali patenkinti Lietuvos žmonių lūkesčių“, — sako Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų