REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norėdami gausinti pasakiškus turtus, aferų nevengiantys verslininkai sumąsto įvariausių gudrybių. Tačiau tai, ką sumanė sostinės elito vakarėlių dalyvis 48-erių Remigijus Andriūnas, nustebino net daug mačiusius teisėsaugininkus.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai portaluose ekonomika.lt ir balsas.lt pasirodžius straipsnių serijai apie R. Andriūno skandalingos kriminalinės veiklos mastus, į redakciją kreipėsi asmuo, kuris gerai žino tamsiausius pagarsėjusio veikėjo verslo užkaborius.

REKLAMA

Gali išvengti atsakomybės

„Per jo (R. Andriūno – red. past.) sumanytą schemą daugiau nei parą buvo patupdytas į Vilniaus areštinę. Kratos buvo daromos be liudininkų. Iki šiol esu pasirašęs pasižadėjimą neišvykti iš Lietuvos, nesumatyti su buvusiu darbdaviu, advokatu. Įdomiausia, kad mane ir dar kelis asmenis nuspręsta suimti tada, kai ikiteisminis tyrimas jau buvo baigtas“, – atvirai dėstė R. Andriūno neskaidrios verslo imperijos bankrotą inicijavęs buvęs bankroto administratorius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, pamažu baigiasi civilinių bylų terminai, tad R. Andriūnui gali būti panaikinti visi įtarimai dėl neteisėtos veiklos ir šis apsukruolis gali išbristi iš klampios pelkės sausas ir švarutėlis.

Dėl bendrovės „Vilniaus sadutė“ apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, nusikalstamo bankroto ir didelės vertės turto iššvaistymo, suformuojant tariamus kreditorinius reikalavimus, minėtam asmeniui teko išbandyti ir šaltos areštinės gultus.

Daug nemalonių išbandymų patyręs pašnekovas kol kas atsisako viešai atsiskleisti ir pageidavo bendrauti anonimiškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ekonomika.lt“ šaltinio teigimu, 2010 metų sausį ikiteisminį tyrimą pradėję Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai įtaria, kad šešėlinio verslo schemą, sužlugdžiusią bendrovę „Vilniaus sadutė“, sumanė ne kas kitas, o brangiais automobiliais, garsiais mados dizainerių drabužiais ir prašmatniais aksesuarais nevengiantis viešose vietose pasirodyti R. Andriūnas.

Sąskaitose – milijoninės sumos

FNTT tyrėjai nustatė, kad dauguma bankrutuojančios bendrovės „Vilniaus sadutė“ įsiskolinimų susidarė už statybos rangos darbus, atliktus remontuojant bendrovės patalpas, esančias Vilniuje, Etmonų 2 / Aušros Vartų 1 pažymėtose gatvėse ir baudos už neįvykdytas sutartis.

Skandalingoje istorijoje minimos „Vilniaus sadutės“ akcininkai – R. Andriūno tėvai – Kazimieras Algirdas Andriūnas ir Zofija Andriūnienė.

„Paprasčiausiai buvo padarytos dirbtinės skolos. Neabejojame, kad per R. Andriūno ir jo nelegalaus verslo partnerių sąskaitas sukosi milijoninės sumos, tačiau šiuos sandorius turėjusi stebėti Vilniaus mokesčių inspekcija (VMI) ilgą laiką nieko įtartino neįžvelgė. Kai sužinojome, kad „Naresta“ už daugiau kaip 70 tūkst. litų atliko remonto darbus, paaiškėjo, kad ši įmonė realiai vykdė statybos darbus, tačiau juos atliko ne tik „Vilniaus sadutė“ patalpose, bet ir R. Andriūno tėvų objektuose, – aferos schemą atskleidė „Ekonomika.lt“ šaltinis. – Kreditorių bendrovės „Casterbridge Inc.“ atstovas apie „Vilniaus sadutės“ skolą šiai įmonei sužinojo, kai per klaidą buvo atsiųstas skolų suderinimo aktas. Tuo metu skola siekė 767 372,17 litų. Iškart akcininko atstovas pasiūlė perimti kreditorinį reikalavimą, mat norėjo išvengti įmonės bankroto paskelbimo. Šios įmonės vadovas atsisakė sudaryti tokį sandorį“.

REKLAMA

Moterį užbūrė padirbtais vekseliais

Pareigūnų akiratin R. Andriūnas atsitiktinai pateko tik praėjusių metų gruodį. Tuo metu Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus tyrėjai buvo susidomėję Jolantos Jakelaitienės pareiškimu dėl to, kad 2008 metų rugpjūčio 7 dieną R. Andriūnas ir Emilė Roza Jakelaitienė (pareiškėjos motina – red. past.) sudarė nekilnojamojo turto mainų sutartį – apsikeitė prabangiais butais.

Pagal šios sutarties sąlygas, R. Andriūnas garbaus amžiaus vilnietei sumokėjo 200 tūkst. litų priemoką. Dar prieš pasirašant minėtą mainų sutartį, Vilniaus Versačės pravarde pagarsėjęs vyriškis žodiniu susitarimu sutiko E. R. Jakelaitienei papildomai sumokėti 200 tūkst. litų.

Mainų sutarties pasirašymo dieną notarų biuro patalpose R. Andriūnas paprastu vekseliu, įtvirtindamas žodinį susitarimą, įsipareigojo E. R. Jakelaitienei iki 2008 metų rugsėjo 7 dienos sumokėti 200 tūkst. litų.

REKLAMA

Pagal šį vekselį R. Andriūnas moteriškei sumokėjo 100 tūkst. litų.

Galiausiai pasinaudojęs E. R. Jakelaitienės pasitikėjimu, apsukruolis pasiūlė surašyti ir pasirašyti vekselius, kurių turinys leidžia suprasti, kad ji pati yra skolinga R. Andriūnui. Vyras, mokėdamas dalį pinigų, pateikdavo jai pasirašyti vis naują vekselį didesnei pinigų sumai, o ankstesnįjį suplėšydavo.

Taip būdavo atsiskaitoma iki 2009 metų rugsėjo. Iš viso pagal E. R. Jakelaitienės surašytus ir pasirašytus vekselius jos skola R. Andriūnui siekia 437 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne vienus metus kriminaline praeitimi pagarsėjusių asmenų kompanijose praleidęs R. Andriūnas panaudojo dalį netikrų vekselių, pateikdamas juos Vilniaus pirmajam apylinkės teismui dėl skolos išieškojimo iš E. R. Jakelaitienės.

Beje, R. Andriūno prispausta moteris tyrėjams prisipažino, kad skambinęs telefonu jis grasino panaudoti kitus anksčiau E. R. Jakelaitienės surašytus ir pasirašytus netikrus vekselius.

Siūlomi dideli pinigai

Ekonominės policijos tyrėjai tvirtina surinkę pakankamai duomenų, kad R. Andriūno suklastotų vekselių byla keliautų į teismą, tačiau aferos sumanytojas nesnaudžia.

REKLAMA

Praėjusių metų pabaigoje savaitę Lukiškių kalėjime praleidęs R. Andriūnas, brangiai apmokamo Vilniaus advokato Romualdo Mikliušo dėka, Naujųjų metų šventės išvakarėse buvo paleistas į laisvę.

„Ekonomika.lt“ šaltinių teigimu, šiuo metu intensyviai renkami pinigai, skirti papirkti kai kuriuos Vilniaus prokurorus.

Yra žinių, kad šiam fondui buvo surinktas kone milijonas litų.

„Deja, R. Andriūnas nėra toks milijonierius, kokiu dedasi aplinkiniams. Jis visada eina per „bobas“ ir taip suranda įtakingų verslo partnerių ir užtarėjų. Taip, jis turi nusipirkęs daug žemės sklypų, bet šiandien jie niekam nereikalingi. Jam priklauso prabangus poilsio kompleksas kažkur miškuose. Jo tėvams priklauso prabangūs apartamentai sostinės senamiestyje, tačiau vakarais juose nematyti nei šviesos, nei gyvos dvasios“, – pasakojo apie R. Andriūno neskaidrią verslo imperiją teisėsaugai nemažai svarbios informacijos suteikęs asmuo.

REKLAMA

Artimiausiu metu R. Andriūnui gali būti iškelta nauja byla, mat apie jo tamsius finansinius žaidimus FNTT ir Ekonominės policijos pareigūnams išsamiai pasakoja buvęs jo verslo partneris, praeityje su merginų popgrupės atlikėja aistringą ir plačiai žiniasklaidos nušviestą meilės romaną užmezgęs vilnietis.

Taip pat skaitykite:

Vilniaus Versačės likimas – senolės rankose

Vilniaus Versačė Naujuosius sutiks laisvėje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų