REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kiekvienam vyrui bent vieną kartą gyvenime norisi apsivilkti smokingą. Aktorius Deanas Martinas yra pasakęs šventą frazę: „Aš dėviu smokingą – aš žvaigždė“. Viskas teisingai, juk dėvėdamas smokingą kiekvienas vyras gali tapti panašus į įžymybę.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal neseniai vykusios „Oskaro“ ceremonijos nuotraukas „Verslo stilius“ duoda 10 patarimų, kaip atrodyti idealiai, jei pakvietime parašyta „Dress codas – vakarinis“.

REKLAMA

1. Išsirinkite teisingą siluetą

Smokingą reikėtų rinktis tokio pat dydžio kaip ir kostiumą. Smokingas turėtų būti pasiūtas ne iš sintetinės medžiagos, pavyzdžiui, poliesterio.

2. Individualumo detalės

Gali būti, smokingas atrodys liūdnai, tačiau taip nėra. Jis gali būti papuoštas atlasiniais dryželiais arba pynimais, atlapai gali būti apvalūs arba smailūs, jį galima vilkėti su liemene arba be. Bendrą vaizdą galima individualizuoti sąsagomis ir neįprasta peteliške.

REKLAMA
REKLAMA

3. Nevenkite spalvų

Sunku patikėti, tačiau ankščiau vakarinis dress-codas apsiribodavo juodai-baltais drabužiais. Jamie Foxx'as buvo pirmasis, kuris ryžosi ant „Hollywoodo“ raudono kilimo pasirodyti vilkėdamas tamsiai mėlyną smokingą. Dabar galima rinktis iš kur kas didesnės spalvų paletės: pavyzdžiui, pirkti rudos arba tamsiai mėlynos spalvos apdarą. Ir, žinoma, visada lieka vietos šviesioms spalvoms, bet su jomis reikėtų elgtis atsargiai, ir ne tik dėl teplumo: ideali šviesaus smokingo vilkėjimo vieta – proginiai pietūs užmiesčio name šiltu metų laiku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Formalus nuo galvos iki kojų

Pavieniai maištininkai avi sportbačius prie smokingo. Tai jau nebeatrodo originaliai, o kartais ne visada vietoje. Žymiai geriau laikytis dress-codo nuo galvos iki kojų, pasirenkant tradicinius juodus batus iš žvilgančios odos.

5. Drugio efektas

Peteliškė su guma – paprastas ir praktiškas variantas, bet laikomas prasto skonio požymiu. Teks mokytis klasikinio rišimo subtilybių.

6. Eksperimentai su peteliškėmis

Ir žvaigždės, kuriems tenka dažnai vilkėti smokingą, ir dizaineriai, kurie juos kuria, nuolat bando eksperimentuoti su peteliškės spalva. Kartais šie eksperimentai pavyksta. Bandykite pridėti spalvų, apsivilkę juodą smokingą ir pilkai sidabrinės spalvos peteliškę. Arba remkitės „mono“ principu: pavyzdžiui, juodą peteliškę derinkite su juodais marškiniais ir juodu smokingu.

REKLAMA

7. Gelbėjimosi liemenė

Liemenė – jūsų stebuklingoji lazdelė. Kartais užtenka įsigyti naują liemenę, o ne pirkti naują smokingą vietoj seno. Liemenė gali būti papuošta siuvinėtais raštais arba būti pasiūta iš reljefinės medžiagos. Tačiau vertėtų vengti madingų detalių, kurios gali greitai nusibosti tiek jums, tiek aplinkiniams.

8. Teisingai riškite juostą

Juosta padeda pabrėžti vilkinčio smokingą vyro siluetą, linijas ir elegantiškumą. Jei ji surišta taip, kad atsiranda klosčių, viskas gerai: sakoma, kad nuo pat pradžių taip buvo sugalvota tam, kad trupiniai, krentantys nuo stalo, kristų būtent ten, o ne ant kelnių.

REKLAMA

9. Avalynės pasirinkimas

Rinkitės lakuotus batus – tai istoriškai patikimi smokingo palydovai ir svarbi vakarinio dress-codo dalis. Be to, kur kitur dar galima apsiauti tokius batus.

10. Smulkmenų nebūna

Rinkitės klasiką – marškinius su prancūziškais rankogaliais. O štai su sąsagomis galite ir pafantazuoti, kad išreikštumėte savo individualumą: galimas net variantas su kaukolėmis ir perkryžiuotais kaulais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų